Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan esnafa müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan esnafa müjde cukurovagazetesi.com

AK Parti Mersin, Denizli ve Uşak İl Başkanlıkları 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara müjde vererek, “Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, 1 Ocak 2021 ve 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir” dedi.


 

Haber- Uğur Özgür

Mersin, Denizli ve Uşak’ta gerçekleşen 7. Olağan İl Kongrelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldı. Mersin’de yapılan 7. Olağan İl Kongresi’ne Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’da katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sene kongrelere sınırlı katılım yaptıklarını, şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerini tamamlamayı planladıklarını belirterek, “Şimdi buluşmalarımızı canlı bağlantılarla yapmaya çalışıyoruz. Bizim kalplerimiz daima birdir beraberdir. İnşallah 7. Olağan büyük kongremizi salgının kontrol alınmasıyla milletimizle birlikte en coşkulu şekilde toplamayı ümit ediyoruz. Bugün Denizli'de salonu görüyorum, iftihar ediyorum, Mersin'de Uşak'ta salonu görüyorum iftihar ediyorum. Bu birliğimiz beraberliğimiz inanıyorum ki bizleri 2023’e çok farklı taşıyacak ve 2024 yerel seçimlerinde de çok güçlü çıkmamızı sağlayacaktır. Tüm teşkilatlarımızdan önemli bir beklentim var. AK Parti sadece 18 yılın değil geleceğin de partisi olacağını göstereceğiz. Ülkemizin en geniş tabanlı partisi olarak bu konuda büyük avantaja sahibiz. AK Parti’nin kurucusu da sahibi de lokomotifi de milletimizin ta kendisidir. Neyi başardıysak milletimizle beraber başardık. Türkiye'yi 2023 hedeflerine yine milletimizle beraber taşıyacağız. Önce gönül kazanacağız sonra oy isteyeceğiz. Basın ve sosyal medya mecraları gönül kazanma faaliyetlerimizi yürüttüğümüz siyasetimizin sadece tescil ve duyuru yeridir. Yapmamız gerek her vatandaşımızın kapısını çalarak kalplerde yer edinmektir. Ülkemizde ulaşmadığımız, gönlüne dokunmadığımız tek bir kişi dahi varsa bu bizim telafi etmemiz gereken bir eksiğimizdir. Genel Başkanı'ndan sandık görevlisi ve üyesine kadar bu siyaset tarzı AK Parti'yi iktidara taşımış ve 18 yıldır kalmasını sağlamıştır. Bundan uzaklaşıyorsak milletimizle gönül bağını zayıflatırız. Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi güçlü tutmalıyız. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi zafere sizler taşıyacaksınız. Önümüzdeki dönemde göstereceğiniz gayret, emek ve fedakarlık için her birinize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

ERDOĞAN: “HER ALANDA TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye Cumhuriyet tarihinde yapılanların çok daha fazlasını 18 yılda kazandırarak iftihar ettiklerinin altını çizdi. Her alanda Türkiye’ye çağ atlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütleriyle mücadeleden sınırlarımızın güvenliğini sağlamaya, mazlumlara el uzatmaya kadar onurlu ve kararlı politikalarla ülkemizin itibarını artırdık. Milletimizin AK Parti'yi girdiği 15 genel seçimin, mahalli seçimin, cumhurbaşkanlığı seçiminin ve halk oylamasının tamamında birinci yapmasının gerisinde bu gurur tablosu vardır. Üzüntüyle ifade etmek isterim ki karşımıza çıkan ana muhalefet aktörlerinin hiçbiri bizimle eserle ve hizmet siyaseti yarışına girmemiştir. Kimi zaman vesayetin arkasına sığınarak, kimi zaman uluslararası lobilerin arkasına sığınarak kendilerine iktidarın bahşedilmesini beklemiştir. Biz ne diyorsak tersini söylemeyi, nereye gidiyorsak aksine gitmeyi siyaset olarak benimsemişlerdir. Geçmişteki hiçbir siyasetçi CHP Genel Başkanı kadar karikatür bir durum sergilememiştir. CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır. CHP hiç mi bir işe yaramıyor? Elbette CHP'nin ifa ettiği bir görev var. Terazinin bir kefesinde HDP diğer kefesinde İYİ Parti var. CHP'nin görevi ise bu teraziyi dengede tutarak bir ittifakı bir arada tutmaktır” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ESNAF VE SANATKARLARA MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, “Esnaf ve sanatkarlarımıza müjde vermek istiyorum. Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, 1 Ocak 20201 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir. Hayırlı olsun" dedi ve esnaflara müjde vererek sonlandırdı.

ELVAN: “SORGUN BARAJI, AKSIFAT BARAJI, AYDINCIK BARAJI VE PAMUKLUK BARAJI’NI BU YIL TAMAMLIYORUZ”

AK Parti Mersin İl Başkanlığının 7.Olağan İl Kongresi’ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’da, kente yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Sadece DSİ'nin baraj, gölet, özellikle dere ıslahı gibi yatırımlarına bakıldığında son 19 yılda sadece DSİ’nin 172 adet baraj, gölet ve taşkın koruma gibi projelerinin bittiğini vurgulayan Elvan, “Karayolları Genel Müdürlüğümüze baktığımızda, 19 yıllık süreçte 10 milyar liraya yakın bir harcama söz konusu olmuş. Merakla beklediğiniz, yıllardan beri konuştuğunuz Sorgun Barajı, Aksıfat Barajı, Aydıncık Barajı ve Pamukluk Barajını, bu dört büyük barajı Allah'ın izni ile bu yıl tamamlıyoruz. Çeşmeli-Taşucu Otoyolunda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor, projesi yapıldı, inşallah yakın bir süreçte ihale yapmayı planlıyoruz. Liman-Hal Köprülü Kavşağı tamamlandı. Bekirde Köprülü Kavşağı için önümüzdeki ay ihalesine çıkıyoruz. Akdeniz sahil yoluna 4 milyar liranın üzerinde harcama gerçekleştirildi, bugüne kadar 15 tünel ve 4 viyadük tamamlandı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Silifke-Mut Yolu, 2,2 milyar liralık bir proje. Şu ana kadar 3 tünel, 60 kilometrelik bölünmüş yol tamamlandı ki, aşağı yukarı 1,5 yıl önce başlamıştık bu çalışmalara. Yine Gülnar-Silifke Yolu, Tarsus-Çamlıyayla yolunun ikmal ihaleleri yapıldı, çalışmalar devam ediyor. Gülnar-Mut yolunda çalışmalar devam ediyor ve Organize Sanayi Bölgesinin otoyol ile bağlantısını bu yıl inşallah bitiriyoruz. Gözne yolundaki çalışmalar da önemli ölçüde tamamlandı. Erdemlilerin ısrarla istediği yayla yolunda 5 kilometrelik mesafeyi tamamladık ve hizmete açtık" şeklinde konuştu.

 

YILDIRIM: “PANDEMİ, DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÜLKELERİNİ DİZE GETİRDİ”

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, pandemi sürecinde özellikle internetin önemi üzerinde durarak, “18 yıl önce AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’nin altyapısı, yolları, havayolları, karayolları, demiryolları ve akıl yolları, interneti, iletişimi içler acısı bir durumdaydı. Türkiye’nin hızlı interneti bile yoktu. Telefonla çevirerek internete giriyordunuz. İşte o Türkiye’den bugün 1 milyon 498 bin hızlı internet kullanıcısı olan bir Mersinimiz var. Nüfusunun yüzde 75’i internet kullanan bir Türkiye var. Gençlerimizin yüzde 70’ten fazlası sosyal medyayı kullanıyor. Eğer bu internet olmasaydı, bu iletişim hatları olmasaydı biz Cumhurbaşkanımızı hemen yanı başımızda nasıl görecektik, nasıl bizlere hitap edebilecekti? İşte teknoloji bu, işte AK Parti farkı bu. Bir salgın yaşıyoruz, bir seneyi neredeyse bulacak. Bu salgın içerisinde bizim iletişim hatlarımız, internetimiz olmasaydı iş yerimize, okullarımıza gitmeden ticaretimizi, eğitimimizi nasıl yapacaktık? Bu iş vizyon işidir. O vizyon sahibi de Recep Tayyip Erdoğan’dır, AK Parti’dir” diye konuştu. Pandeminin, dünyanın en güçlü ülkelerini dize getirdiğini vurgulayan Yıldırım, “Bu salgın hastalıkta dünyanın teknolojik olarak en gelişmiş ülkeleri, afra tafralarından geçilmeyen o büyük ülkelerin hepsi yerle bir oldu. Perişan oldular. Onların zenginliği, teknolojisi hiçbir işe yaramadı. Topu topu yarım gramlık bir mikrop dünyayı dize getirdi. Ama öyle bir ülke vardı ki, o ülke bu salgınla mücadele ederken sadece kendi vatandaşlarını değil, ihtiyacı olan dünyada, bölgede yaşayan milyonların da dermanı oldu, onlara yardım etti” ifadelerini kullandı.

“MERSİN DENİZCİLİKTE EN İLERİ ŞEHİRLERİMİZDEN BİRİ”

Dünyada artık korona virüsün sona erdikten sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına dikkat çeken Yıldırım, “Eski ezberler ortadan kalkacak, dünyanın nizamı, düzeni yeniden kurulacak. Bir şeyi çok iyi aklımızda tutalım gençler, bir şeyi unutmayalım, artık anlı şanlı, silahlarıyla paralarıyla zenginlikleriyle var olan ülkeler, yavaş yavaş yok oluyorlar. Bunun yerine ‘dijital teknoloji imparatorluğu’ geliyor, bilişim geliyor, teknoloji geliyor; çünkü bilişim ve teknoloji sınırları ortadan kaldırıyor. Bir sosyal medya paylaşımıyla bütün dünyanın gündemi belirlenebiliyor. Dünya küçük bir köy haline geldi. O halde teknolojiye daha fazla kafa yoracağız, gençlere, akıl terine daha fazla yatırım yapacağız. Çünkü temel ihtiyaçlarımızı tamamladık, yolları, havaalanlarını yaptık; demiryollarımızı modern hale getiriyoruz, hızlı tren projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Denizcilikte işte Mersin; Mersin denizcilikte en ileri şehirlerimizden biri. Limanıyla ihracatıyla Türkiye’nin gücüne güç katan bir şehrimiz Mersin. Mersin yük olmuyor. Mersin, maliyeye, hazineye katkı sağlıyor. Başka illere de katkı sağlıyor. Onun için üreten ve Türkiye’nin refahına katkı sağlayan Mersin, bundan sonra da desteklerini aynı şekilde almaya devam edecek. Türkiye’yi altyapıda, iletişimde, ulaşımda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yol arkadaşlarımızla, bakanlarımızla 39. sıradan 9. sırayla yükselttik. Hedefimiz, dünyanın 10 büyük ülkesi arasına girmek. Demek ki, ulaşımda iletişimde bunu başarmışız. Başka alanlarda da elbette başarıyoruz. 2023 artık görünür hale geldi. 2023’e 3 seneden az bir vaktimiz var. Dolayısıyla Cumhuriyetin 100. yılında gençler, yenilenen Mersin kongresiyle iş başına gelen kadrolarla milletin adamını, Cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı seçmeye hazır mısınız? İşte AK Parti bu. Sizlerle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YOLLARI BÖLERİZ, TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ”

Türkiye’yi asla böldürtmeyeceklerinin de vurgulayan Yıldırım, “Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük Türkiye’nin doğusuyla batısını, kuzeyiyle güneyini birbirine komşu yaptık. Ama bir şeye çok dikkat etki; dedik ki, ‘Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz’. Ne PKK’sına, ne FETO’suna ne de bilmem kimine bu ülkenin bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz dedik. 18 yıl sadece milletimize hizmet yapmakla kalmadık. 18 yıl boyunca vesayet odaklarıyla, kumpaslarla mücadele ederek bugünlere geldik. AK Partinin ilk yıllarını hatırlayın, o yıllarda dayatmaları, e-muhtıraları, parti kapatmayı, provokasyonları, kumpasları hatırlayın. Daha sonra 17-25’i hatırlayın, Gezi olaylarını hatırlayın. Bütün bunlarla mücadele ede ede bu günlere geldik” diye konuştu.

 

"ÇUKUROVA HAVAALANI 2022 YILI MART AYINDA AÇILACAK"

Konuşmasında Çukurova Hava Limanı inşaatından dan bahseden Elvan, "Çok beklediğinizi biliyorum, sürecin uzadığını biliyorum, artık bu işi tamamlamakta kararlıyız. Alt yapı yatırımları bitti, üst yapıya yönelik ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 2 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. Bize olan sözü şu, 2022 yılı mart ayı itibariyle Allah'ın izni ile Çukurova Havaalanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. Bölgedeki sağlık yatırımlarına da değinen Elvan, bu alanda çok önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak, “2002 yılında 2 bin 701 olan yatak sayısını neredeyse ikiye katlayarak 4 bin 993'e yükselttik. Sadece bu süreçte inşa ettiğimiz hastanelerimiz Anamur Devlet Hastanesi, Bozyazı Devlet Hastanesi, Mersin Çocuk Hastanesi, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Çamlıyayla Devlet Hastanesi, Erdemli Devlet Hastanesi, Silifke Devlet Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Mut Devlet Hastanesi, Gülnar Devlet Hastanesi ve bin 300 yataklı Mersin Şehir Hastanesi. Bunların tamamı AK Parti iktidarları döneminde yapıldı. Şimdide Şehir Hastanesi büyüklüğünde 600 yataklı devası Tarsus Devlet Hastanemizi tamamladık, inşallah önümüzde aylarda Tarsus Devlet Hastanesi'nin de açılışı gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

“YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTECEK MUHTEŞEM YATIRIMLARIMIZA BAŞLADIK”

Elvan, 2002 yılında 671 olan okul sayısını, bin 126'ya çıkararak neredeyse ikiye katladıklarını ifade ederek ve derslik başına düşen öğrenci sayısı 38’den, 22'ye düşürdüklerini söyleyerek “Spor alanında çok sayıda spor kompleksini hayata geçirdiğimizi biliyorsunuz. Akdeniz ilçemizde yıllardan beri konuşulan Çay Mahallesi'ndeki konutlara başladık, inşallah kısa süre içerisinde bitireceğiz. Barış ve Turgut mahallelerini riskli alan ilan ettik, projeler üzerinde çalışıyoruz. 30-40 yıldan beri o gecekondu bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın, yaşam standartlarını yükseltecek muhteşem yatırımlarımıza başladık. Son derece modern binalarımızda bu kardeşlerimiz yaşamaya başlayacaklar. Biz milletimiz için bugüne kadar hizmet ettik, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz" dedi.

 

"50 BİNİN ÜZERİNDE KARDEŞİMİZE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ"

Mersin'in bundan önce 3 tane organize sanayi bölgesi olduğunu hatırlatan Elvan, “Şu anda 8 farklı organize sanayi bölgesi üzerinde çalışıyoruz ki, 11'e çıkarıyoruz. Tarsus'ta 5 organize sanayi bölgesi, bir tanesini tamamladık, yatırımlar başladı. Bir diğerini de Tarsus'ta kamulaştırma çalışmaları bitti, tahsis çalışmaları bitti, diğer üçünden de inşallah bu yıl içerisinde yatırımlar başlıyor. Diğer taraftan Erdemli, Silifke ve Mut'ta organize sanayi bölgeleri kuruyoruz. İş için kuruyoruz, aş için kuruyoruz, hizmet için kuruyoruz. AK Parti demek iş demek, AK Parti demek aş demek, AK Parti demek hizmet demek. Buralarda 50 binin üzerinde kardeşimizin istihdamını sağlayacağız. Erdemli'ye de doğalgazı getiriyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız çalışmalara başladı” diye konuşarak sözlerini sonlandırdı.