Akdeniz’e kayyım, süreci baltalar

Akdeniz’e kayyım, süreci baltalar cukurovagazetesi.com
Mihriban Amanoğlu

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Meclis’te el sıkması ile Türkiye’de yeni bir tartışma sürecinin başladığına dikkat çekerek, Akdeniz Belediyesi’ne yapılan kayyım girişimi hazırlığının bu süreci baltalayacağını, umutları kıracağını söyledi.


Mersin’de Akdeniz Belediyesi eş başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile 4 meclis üyesinin gözaltına alınmasının ardından başta DEM Partililer ile farklı siyasi partiler belediye binası önünde toplanmıştı. Dün alınan kişilerin gözaltı süresi devam ederken, Akdeniz Belediyesi binasının yan sokağında bekleyiş de sürüyor. DEM Parti Milletvekilleri Perihan Koca, Ali Bozan, İbrahim Akın, Dilan Kunt Ayan, Hüseyin Olan, Burcu Gül, Vezir Parlak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak da belediye önünde.

 

 

KAYYIM ATANMASI GİRİŞİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Dün sabah eş başkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alındığını anımsatan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, “Haklarında gizlilik kararı gerekçesi ile neyle karşı karşıya kaldıklarını, hangi suçların iddia edildiğini bilmiyoruz. Hukuk sisteminin siyasi bir hedefe ulaşmak için kullanılan araç haline geldiğini biliyoruz. Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atanması girişimi ile karşı karşıya kaldığımızı düşünüyoruz. Bu ülkenin içinde yaşadığı durum hem ülke içi hem de bölge siyasetinden bağımsız değil. Suriye’deki gelişmeler, İran, Irak’taki bölgesel gelişmeler Türkiye’nin iç siyasetini belirleyen bir noktaya geldiğini yaşayarak görüyoruz” dedi.

 

BAHÇELİ’NİN EL SIKMASIYLA BİR SÜREÇ BAŞLAMIŞTI

MHP Genle Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis’te el sıkması ile Türkiye’de yeni bir tartışma sürecinin başladığına işaret eden Vekil Akın, şöyle devam etti: “Hem devlet, hem muhalefet hem de biz bu sürecin somut adını koyduğumuz bir süreç olarak işletildiğini düşünmüyoruz. Bir tartışma süreci olarak değerlendiriliyor. Ancak bölgedeki gelişmelerin yarattığı etki ile hem de Türkiye’nin kendi içinde yıllardır yaşadığı sorunlar deneniyle; eşit, demokratik, özgürlükçü bir hayat inşa edilmeden sürdürülebilecek bir siyasetin olmadığını düşünüyoruz. Toplumun seçme ve seçilme hakkı hakkının kaldırıldığı bir rejimle karşı karşıyayız.

 

AKDENİZ BELEDİYESİ’NE UMUT KIRAR

Rejim kendi varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bu ülkede anayasanın ortadan kaldırıldığı, keyfiyetin olduğu bir sürecin kimseye güven verme şansı yok. Bir güvensizlik var. Çözüm, umut olabilme, şiddetin, kavganın ortadan kaldırılabildiği bir duruma doğru ilerleyebilme umudunu ortadan kaldıran bir hareket yaptıklarını düşünüyoruz. Akdeniz Belediyesi’ne yapılan kayyım girişimi hazırlığı bu dönümü baltalayan, umut kıran bir süreç olduğunu insanlarla yaşayarak görüyoruz. Her şeye rağmen insanların huzur içinde, demokratik bir ortamda haklarının, hukuklarının tesis edildiği bir düzen içinde yaşamasının sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Umutsuz değiliz.”

Akın, tüm meclisin sorumluluk alarak, inisiyatif alınması çağrısı yaptı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın bugün Mersin’e gelerek, saat 14.00’da Akdeniz Belediyesi önünde basın açıklaması yapacağı açıklandı.