Altun: “Yunanistan’la dostluğumuzu pekiştireceğiz”

Altun: “Yunanistan’la dostluğumuzu pekiştireceğiz” cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Atina’da, Türkiye Araştırmaları Vakfı ve Yunanistan Küresel İlişkiler Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen Türk-Yunan Medya ve Akademi Forumu’na video mesaj gönderdi.


"Kültür ve Spor Perspektifinden İkili İlişkiler" temalı forumun dost iki ülke arasındaki diyaloğu derinleştirmesini, karşılıklı anlayış ve iş birliğini artırmasını temenni eden İletişim Başkanı Altun, Atina'daki buluşmanın "Birlikte daha fazla neler yapabiliriz?" sorusuna cevap olacağına inandığını belirtti.
Ege'nin iki kadim ülkesi Türkiye ile Yunanistan'ın, bugüne dek ne zaman ihtiyaç duysa birbirlerine el uzattığını, dost ve komşu olmanın gereğini eksiksiz yerine getirdiğini vurgulayan İletişim Başkanı Altun, bu karşılıklı dayanışma ruhunun, iki devletin bugün akla gelebilecek her alanda pozitif bir diyalog içerisinde olduğunu gösterdiğine işaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 yıl aradan sonra geçen yıl Atina'ya yaptığı tarihî ziyareti hatırlatan İletişim Başkanı Altun, bu ziyaretin pozitif diyaloğun en somut göstergelerinden biri olduğunu söyledi.
İki ülkeyi birleştiren, yakınlaştıran birçok başlık bulunduğuna işaret eden İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:
"Ticaret, turizm, enerji, ulaştırma, telekomünikasyon, denizcilik, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sosyal güvenlik, sağlık, çevre… Liste uzayıp gidiyor. Ancak bu listeye, bugün buluşmamızın da konusu olan spor ve kültür kavramlarını özellikle eklemek istiyorum. Bizler, spor ve kültürün birleştirici rollerini birer yumuşak güç unsuru olarak görüyoruz. Sadece Türkiye ve Yunanistan'ın değil, tüm dünyanın birbirini daha çok dinleyip anlaması gereken bu çağda kadim kültürlerimizin de birer parçası olan spor ve kültürün birleştiriciliğine inanıyoruz."
"Diyalog köprüsünün çelik halatları"
İletişim Başkanı Altun, bugün Türkiye'nin Yunanistan'ı, Yunanistan'ın da Türkiye'yi daha fazla dinlemeye ve anlamaya ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Çünkü hepimiz biliyoruz ki, iki kadim komşuyu birleştiren noktalar onları ayıranlardan çok, çok daha fazla. Özellikle savaşların, gerginliklerin, düzensiz göç gibi risklerin eksik olmadığı bölgemizde, aynı coğrafyayı paylaşan iki komşu ülkenin daha yakın diyalog kurması sadece bir temenni değildir, bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.