Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, okul döneminin başlamasıyla birlikte kentteki üniversite topluluklarıyla buluşmaya başladı.
Toplantıda; Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi’ndeki çeşitli toplulukların başkanları ve üyeleriyle hem geçmiş projeler konuşuldu, hem de öğrenciler Kariyer Merkezi’nden beklentilerini tek tek dile getirdi.
Kariyer Merkezi, gençlere güç veriyor
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kurulan Kariyer Merkezi; iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. Büyükşehir’in Kariyer Merkezi; kentteki 4 üniversitenin hem kariyer merkezleriyle, hem de topluluklarıyla düzenli olarak bir araya gelerek, çeşitli kariyer etkinlikleriyle gençleri iş dünyasına hazırlıyor. Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda öğrenciler; Kariyer Merkezi’nin arkalarında bir güç olduğunu, daha mezun olmadan kendilerine iş çevresi sağladığını söylediler.
Özada: “Öğrencilerin, üniversite hayatındayken iş dünyasını tanımalarını sağlıyoruz"
Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, kentteki 4 üniversite ve topluluklarla iş birliği içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Gençlerle yapmış olduğumuz çalışmalarda seminerler, teknik geziler, toplantılar ve etkinlikler gibi birçok noktada iş birliği yapıyor ve destek sunmaya çalışıyoruz. Daha üniversite hayatındayken iş dünyasını tanımaları amacıyla, networking çalışmalarına çok önem veriyoruz. Kendi mesleklerinin iş dünyasındaki karşılığı nedir? Meslekte çalışabilmeleri için hangi kriterlere sahip olmaları gerekiyor? CV oluşturma, mülakat teknikleri, linkedin kullanımı, dijital iş arama kanalları gibi birçok noktada farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.
Yapmış oldukları toplantıda, geçmiş dönemde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bir değerlendirme yaptıklarını da söyleyen Özada, “2023’te ‘Sektörlerin Geleceği Zirvesi’ni başlatmıştık. Buna devam etme kararı aldık. Diğer taraftan mentorluk faaliyetine çok önem veriyoruz. Çünkü iş dünyasındaki profesyonel yöneticilerle tanışmalarını sağlamak çok önemli. Bu dönem olabildiği kadar, firmalarla öğrencilerimizi aracısız olarak buluşturacak etkinlikler bizim için önemli olacak. Önemli olan bir nokta da şu; dünya değişiyor. Gençlerin daha üniversite hayatındayken, değişen dünyaya ayak uydurmasını sağlamak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bizim misyonumuz bu” diye konuştu.
Özada; üniversitelerde stant çalışması yapacaklarını, hem Kariyer Merkezi’nin hizmetlerini tanıtıp hem de talepleri alacaklarını söyledi. Özada ayrıca, Denizkızı A.Ş’nin yarı zamanlı iş imkanları neler, bunun için öğrenciler nereye başvuracaklar, mülakatlarda nelere önem veriliyor gibi konularda bilgilendirme yapacaklarını duyurdu.
Yıldırım: “Büyükşehir Kariyer Merkezi, ciddi bir network imkanı sağlıyor”
Mersin Üniversitesi Kamu Denetçiliği Topluluğu Başkanı Kahraman Yıldırım, 1 yıldır Kariyer Merkezi ile iş birliği halinde olduklarını anlatarak, “Yapmış olduğumuz etkinliklerde, Kariyer Merkezi’ni bir nevi sponsormuş gibi kullanabiliyoruz. Kariyer Merkezi’nin öyle avantajı oluyor. Çünkü her zaman arkamızı yaslayabildiğimiz, ciddi bir belediye gücü, ciddi bir ulaşım gücü ve ciddi bir iş gücü katıyor bizlere” dedi.
Geçen sene Kariyer Merkezi’nin birçok etkinliğine katıldığını söyleyen Yıldırım, “Ben İstanbul'dan geliyorum. Böyle fırsatların genellikle İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da olduğunu düşünürdük. Burada Kariyer Merkezi’ne dahil olduğumda gördüm ki, ciddi bir network imkanı sağlıyor. Çevremizi genişletebiliyoruz. Mezun olduğumda, topluluktan ve üniversiteden tüm bağlantımı kestiğimde, yine burası sayesinde kazanmış olduğum networkle bir şeyler yapabileceğime inanıyorum” diye konuştu.
Demir: “Mersin’de öğrencilere hizmet çok üst seviyede”
Toros Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Verimlilik Topluluğu Başkanı Rojinda Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin de Kariyer Merkezi’nin de üniversitelere çok destek verdiğini anlatarak, “Ulaşım konusunda olsun, networking konusunda olsun, iş gücü, işe alım konusunda olsun çok büyük destekler aldık. Bu konuda çok teşekkür ediyorum. Mersin’de öğrencilere hizmet çok üst seviyede. Mezun olmama çok az bir süre kaldı. Kariyer Merkezi sayesinde, şu anda işe alım yapacak firmalarla görüşme içerisindeyim” ifadelerine yer verdi.
Apak: “Kariyer Merkezi’nde beklentilerimiz ve isteklerimiz dinlendi”
Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu Başkanı Selin Apak ise, toplantıda dönem içerisinde neler yapacakları hakkında konuştuklarını ve toplulukların Kariyer Merkezi’nden beklentilerinin ve isteklerinin dinlendiğini belirterek, daha önce farklı bir şehirde Kariyer Merkezi ile karşılaşmadığını aktardı. Apak, “Geçen yılın sonuna doğru topluluğa katıldım ve neden bu kadar geç kaldığımı sorguladım. Mentorluk zirvesine okulca katılmıştık. Bu bizim geleceğimiz için, kariyerimiz için, CV'miz için, kendimize bir şeyler katmamız için çok büyük artı oldu. Çok şanslı hissediyoruz” dedi.
Binlerce kadının hem ruh, hem de beden sağlığına kavuşması ve mutlu olması için bir dizi çalışmalar yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen desteği, kadınların takdirini toplamaya devam ediyor.
Kadınları önceleyen birçok projeye imza atan Büyükşehir’in 2021 yılında Mezitli’de hizmete açtığı ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’, binlerce kadına 10 binden fazla hizmet verdi. Psikolog, fizyoterapist ve diyetisyenden oluşan profesyonel ekip verdiği hizmetlerle, kadınların yaşamının her alanına etki ediyor. Merkez’den belirli bir süre hizmet alan her kadın, tedavi süreci bitse de yeniden merkeze gelmek istiyor.
Hem hizmetten, hem de hizmeti veren personelden son derece memnun olan kadınlar; aldıkları pozitif enerji ile hayata daha mutlu bakarken, kendilerine olan güvenleri de artıyor. Kadınlar; merkezde görev yapan fizyoterapistten kas, eklem ve omurga sağlığı, diyetisyenden kilo kaybı, kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme, psikologdan ise psikolojik sorunlarının çözümleriyle ilgili destek alıyor.
Deniz: “Merkezimizde, bütün kadınlara yönelik ücretsiz hizmet veriyoruz”
Merkezde bütün kadınlara yönelik hizmetler verdiklerini kaydeden Fizyoterapist Ayşe Deniz, “Psikolojik destek, beslenme danışmanlığı ve egzersiz danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. Diyetisyenimiz kilo alma ve kilo verme konusunda, emzirme sürecinde, ergenlik sürecinde ve menopoz sürecinde kadınlara destek olmaktayız. Psikoloğumuz da kaygı ve depresyon konusunda sıkıntı yaşayan bütün kadınlara yardımcı olurken, aile ve çift terapisi de yapmaktadır. Fizyoterapi olarak da egzersiz danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Boyun fıtığı, bel fıtığı, skolyoz hastalarına, kuvvetlendirme programlarıyla hizmet veriyoruz” sözlerine yer verdi.
Kadınları hem fiziksel, hem de ruhsal yönden desteklediklerini kaydeden Deniz, “Eğer fiziksel olarak bir sıkıntısı varsa, diyetisyenimiz ve fizyoterapist olarak birlikte çalışıyoruz. Psikolojik açıdan sıkıntıları varsa, psikoloğumuz da destek sağlıyor. Ekip çalışması içerisinde hareket ediyor ve kadınların hangi konuda eksiği varsa o konuda destek veriyoruz” diyerek, hizmetten yararlanmak isteyen kadınların Alo 185’i arayarak bu hizmetlerin tamamından ücretsiz yararlanabileceğini vurguladı.
“Kadınlar, aldıkları hizmetlerle kendilerini daha iyi hissettiklerini söylüyorlar”
Kadınların hizmetler sonucunda kendilerini ruhsal olarak iyi hissettiklerini de vurgulayan Deniz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bütün kadınların her zaman, hangi konuda ihtiyaçları varsa destek vermeye hazırız. Şu ana kadar yaklaşık 5 bin kadına, sayısı 10 bini geçen hizmet verdik ve hizmet vermeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Çalışmayan kadınların toplumda çok fazla olduğunu ve kendilerine ayıracak bütçeleri olmadığına da dikkat çeken Deniz, “Kurumumuza gelen kadınlar, kendilerine vakit ayırdıklarını ve daha iyi hissettiklerini söylüyorlar” diye konuştu.
Alpaslan: “5-6 aydır buradan hizmet alıyorum ve çok faydasını gördüm”
Merkezin diyetisyen hizmetinden faydalanan emekli vatandaşlardan Deniz Alpaslan, “Emekli olduktan sonra evde zaman geçirip, çok fazla yemeye başlıyorsunuz ve hantallaşıyorsunuz. Eski halime dönebilmek için diyetisyene başvurdum. Yaklaşık 5-6 aydır geliyorum. Çok da faydasını gördüm” dedi. Başvurusunu telefonla yaptığını söyleyen Alpaslan, “Personel çok faydalı, güzel şeyler anlatıyor. Daha zevkli ve güzel zaman geçirebiliyorsunuz. İstediğiniz her şeyi belirli miktarda yiyerek zayıflayabiliyorsunuz. Bunun dışında dengeli beslenmeyi de öğreniyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Kulak: “Merkezin bana çok şey kattığını düşünüyorum”
Geçirdiği bel fıtığı ameliyatı nedeniyle sık sık ağrı atakları yaşadığı için merkezden fizyoterapi desteği alan ev hanımı Zehra Kulak, “Buradan 6 aydır destek alıyorum. Yüzde 70-80 oranında faydasını gördüm. Bakış açımı değiştirdim. Vücuduma daha çok değer vermem gerektiğini ve sağlıklı beslenmeyi öğrendim. Ayrıca personelin güler yüzlü olması çok hoşuma gitti. Bana çok şeyler kattığını düşünüyorum” dedi.
Keserli: “Son dönemdeki şartlara bakıldığında, kadınların böyle yerlere ihtiyacı var”
Kendi için yaşamayı bilmediğini ve öğrenmek için merkezden psikolog desteği aldığını söyleyen Hatun Şenol Keserli ise, “Ben yıllarca psikiyatristlere, psikologlara gittim. Burada, olaylar karşısında dik durabilmeyi öğrendim” dedi. Merkezde, danışanlara yeterince süre ayrıldığını ve güler yüzlü hizmet verildiğini vurgulayan Keserli, “Doğru yeri bulduğuma inanıyorum ve birçok insana da tavsiye ettim. Kendi içimde yenemediğim bazı şeyleri burada yendim. Büyükşehir’in birçok hizmeti var, ama bu mutlaka olması gereken bir hizmet. Toplumda, hele de son dönemdeki şartlarda kadınların böyle yerlere çok ihtiyacı var. Benim faydalandığım bu hizmetten, herkes faydalansın istiyorum” şeklinde konuştu.