ÇBK MERSİN GALİBİYET İÇİN YUNANİSTAN'DA

ÇBK MERSİN GALİBİYET İÇİN YUNANİSTAN'DA cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

FİBA Avrupa Kadınlar EuroLeague 3. Hafta mücadelesinde Olympiacos takımıyla karşılaşacak olan ÇBK Mersin, hazırlıklarını tamamlayarak, Yunanistan’a uçtu.


FİBA Avrupa Kadınlar EuroLeague’de geçtiğimiz sezon Dörtlü Final oynama başarısı gösteren ÇBK Mersin, 2024-2025 sezonuna da iyi bir başlangıç yaparak, ilk hafta mücadelesinde deplasmanda Fransa temsilcisi Tango Bourges Basket’i 77-66 yenmeyi başarmıştı.

Sonraki hafta Servet Tazegül Spor Salonu’nda Çekya'nın Zabiny Brno takımını ağırlayan ÇBK Mersin, bu maçtan da 88-74 galip ayrılmıştı. Bugün oynanacak 3’üncü maçta Yunanistan’ın güçlü ekibi Olympiacos ile karşı karşıya gelecek olan Mersin temsilcisi, bu maçın hazırlıklarını tamamlayarak, dün Yunanistan’a gitti. Piraeus, Peace and Friendship Stadium’da oynanacak karşılaşma bugün Türkiye saati ile 18.30’da başlayacak.

ÇBK’NIN KOZLARI JOHANNES VE RUPERT

Yunanistan ekibi Olympiacos karşısında galibiyeti hedefleyen ÇBK Mersin’in en büyük kozları ilk iki maça damga vuran Marine Johannes ve Iliana Rupert olacak. Fransız oyuncu Johannes geride kalan 2 maçta 17.5 sayı ortalamasıyla, Rupert ise 15.5 sayı ortalamasıyla oynadı ve ÇBK’nın galibiyetlerinde sayı yükünü çeken oyuncular olmayı başardı.

Rakip Olympiacos ise geride kalan 2 haftada henüz galibiyet elde edemedi. İlk hafta ÇBK Mersin’in 88-74 yenmeyi başardığı Zabiny Brno takımına 92-61 kaybeden Yunan ekibi, 2. Hafta maçında da kendi evinde, ÇBK’nın 77-66’lıkskorla devirdiği Tango Bourges Basket’e farklı bir skorla 53-88 kaybetmişti.