Mersin Barosu’ndan ‘Yenidoğan Çetesi’ davasına sert tepki: "Yasal sürecin takipçisiyiz"

Mersin Barosu’ndan ‘Yenidoğan Çetesi’ davasına sert tepki: cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Mersin Barosu, İstanbul’da bazı özel hastanelerin bebekleri yenidoğan servislerine yönlendirerek haksız kazanç elde eden ve ölümlerine sebep olan ‘Yenidoğan Çetesi’ davasının takipçisi olacağını açıkladı.


Mersin Barosu, ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması hakkında açıklamada bulundu. 


Barodan yapılan açıklamada, kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen olayda, İstanbul'da 112 acil servisi ile ortak bir şekilde hareket ederek hastanelerin yenidoğan servislerine yönelttikleri ve bebeklerin yaşam haklarını ellerinden alarak haksız kazanç sağlamak için Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne aykırı, illegal faaliyetler gerçekleştirilmesinin asla kabul edilemez olduğu vurgulandı. 

“Bu insanlık dışı, canice gerçekleştirilen olayı lanetliyoruz”

Açıklamada ayrıca, “Canımızı emanet ettiğimiz doktor ve sağlık çalışanları tarafından gerçekleştirilen bu insanlık dışı, canice gerçekleştirilen olayı lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Çocuk Hakları Merkezi, bebeklerin canlarından para kazanan doktor ve sağlık çalışanlarının hiçbir cezai indirimden faydalanmadan hak ettiği cezayı alması  için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını bildirdi.