Mersin Eczacı Odası: "Ailesinden ve hayattan koparılan tüm bebekler için adalet istiyoruz!”

Mersin Eczacı Odası: cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Mersin Eczacı Odası, ‘Yenidoğan Çetesi Soruşturması’ hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, “Günde 8 bin lira için annelerinden koparılan tüm bebekler ve aileleri için adalet istiyoruz!” ifadelerine yer verildi.


İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak kasten ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’ hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Çete ile ilgili Mersin Eczacı Odası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunuldu.


Odadan yapılan açıklamada, Yenidoğan yoğun bakım ihtiyacı olmayan bebeklerin bu servislere yönlendirilmesi sonucunda yaşanan 12 bebek ölümüne ve yüzlerce, belki de binlerce bebeğin annelerinden ve anne sütünden mahrum kalmasına neden olan "Yenidoğan Çetesi" soruşturması, toplumda derin bir üzüntü ve öfkeye yol açtığı belirtildi.
Mersin Eczacı Odası, devletin sağlık hizmetlerinin sunumundaki piyasa odaklı uygulamaların ciddi sonuçlar doğurduğunu belirterek, insan sağlığının bir meta haline gelmesinin sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı.


“Faillerin en ağır şekilde ağır cezalandırılmasını talep ediyoruz”
Açıklamada, “İnsan sağlığına hizmet etmek gibi kutsal bir görevi üstlenen sağlık mesleği mensupları olarak, halkın en çok güvende hissetmesi gereken bir alanda bu denli vahşi ve insanlık dışı olaya karışmış tüm faillerin en ağır şekilde ağır cezalandırılmasını talep ediyoruz! Günde 8 bin lira için annelerinden koparılan tüm bebekler ve aileleri için adalet istiyoruz!” denildi.