Dünyaca Ünlü "Carmen" Operası Mersin Devlet Opera ve Balesi Sahnesi'nde Prömiyer Yapacak

Dünyaca Ünlü cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünya genelinde en çok sahnelenen eserlerden biri olan Georges Bizet’in ünlü "Carmen" operasını sahnelemeye hazırlanıyor.


Prömiyer, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 20:00'de Mersin Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

"Carmen" operası, Prosper Mérimée’nin aynı isimli kısa romanından esinlenerek Ludovic Halévy ve Henri Meilhac tarafından yazılan librettosu ile dikkat çekiyor. Eser, ilk kez 1875 yılında Paris'te sahnelendiğinde olumsuz eleştiriler alsa da, Georges Bizet’in ölümünden sonra büyük bir başarı yakalayarak dünya çapında üne kavuştu.

Trajedi Dolu Bir Hikâye

Operanın hikâyesi, İspanya’nın Sevilla kentinde geçiyor. Tütün fabrikasında çalışan Carmen, güzelliği ve kural tanımaz tavırlarıyla erkekleri etkilemektedir. Asker Don José ise nişanlısı Micaela ile mutlu bir hayat kurma hayaliyle yaşarken, Carmen'in çekiciliğine karşı koyamaz. Onun uğruna her türlü yasa dışı davranışı sergileyen Don José, Carmen’in boğa güreşçisi Escamillo’ya olan aşkı yüzünden trajik bir sona sürüklenir.

Rejisör Haldun Özörten'in sahneye koyduğu "Carmen" operasında, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Andrea Francesco Solinas yönetecek. Dekor tasarımını Çağla Çitkaya, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını Tarı Deniz üstlenirken, koreografi Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir’e ait. Eserin koro şefliğini Anıl Aydın, çocuk korosu şefliğini ise Reyhan Bezdüz yapacak.

Öte yandan, başrollerde, Carmen rolünde Nihan Çetin Aydın ve Ezgi Karakaya; Don José rolünde Oğuz Çimen ve Özer Öndeş; Escamillo rolünde M. Ali Tutar ve Murat Güney; Micaëla rolünde ise Ceren Göğüş, Avşin Dilara Kaymak ve Serin Saybaşılı dönüşümlü olarak sahne alacaklar.

İkinci Gösterim 22 Ekim'de

Heyecanla beklenen "Carmen" operasının ikinci gösterimi ise 22 Ekim 2024 Salı günü saat 20:00'de yapılacak. Biletler, Mersin Devlet Opera ve Balesi gişelerinden, online olarak www.biletinial.com adresinden ve Sanatcepte uygulamasından temin edilebilir.