Kışlıkları hazırlayın!

Kışlıkları hazırlayın! cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Kuvvetli yağışlara dikkat!” başlığı ile yaptığı açıklamada hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece azalacağını duyurdu.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normaller civarında, yer yer altında seyredeceği tahmini yaptı.

“Kuvvetli yağışlara dikkat!” uyarısı yapan Meteoroloji’nin açıklaması şöyle: “Hava Sıcaklığı: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

BU HAVALAR HASTALIK HAVASI

Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabında hastalıklara karşı uyarıda bulunarak, “Önümüzdeki hafta 2. yarısından sonra kışlıklarınızı çıkartın. Sobaları hazırlayın. Perşembeden itibaren kışa dönük sonbahar havası geliyor. Anadolu’nun dağlarına kar yağar. Önümüzdeki hafta sonu Anadolu’da kar yağışı da görülecek. Sıcaklık yağışla 10 derece düşecek. Bu havalar hastalık havası. Üşütmeyin grip salgını etrafta” dedi.