Tarsus Üniversitesi Önemli Başarılara İmza Attı

Tarsus Üniversitesi Önemli Başarılara İmza Attı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Tarsus Üniversitesi YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 4 Alanda Ön Sıralarda!


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından her yıl düzenli olarak yayımlanan ve üniversitelerin yükseköğretime yaptıkları katkıları ve sağladıkları gelişmeleri ortaya koyan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2024” yayımlandı.

Üniversitelerin çeşitli başlıklarda değerlendirildiği raporda “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın” kategorisinde Tarsus Üniversitesi belirli başlıklarda öne çıktı.

Tarsus Üniversitesi Türkiye’deki Tüm Üniversiteler Arasında 1. Sırada

Akademik yayın anlamında ön plana çıkan Tarsus Üniversitesi, Türkiye’deki 201 üniversite arasında ilk sırada yer aldı. YÖK tarafından hazırlanan rapora göre Tarsus Üniversitesi “Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanmış Öğretim Üyesi Başına Düşen Yayın Sayısının En Yüksek Olduğu Üniversiteler” sıralamasında 1. sırada yer alarak önemli bir derece elde etti.

Tarsus Üniversitesi Endeksli Yayınlarda 196 Üniversite Arasında 7. Sırada

YÖK tarafından hazırlanan raporda Tarsus Üniversitesi, “Endeksli (SCI, SCI-Expanded, SSCI, AHCI/ESCI) Dergi ve Kitaplarda Yayımlanmış Öğretim Üyesi Başına Düşen Yayın Sayısının En Yüksek Olduğu Üniversiteler” sıralamasında ön plana çıktı. Bu kategorideki sıralamada Tarsus Üniversitesi 196 üniversite arasında 7. sırada yer aldı.

TÜBİTAK Burslarında Tarsus Üniversitesi En iyi Gelişim Gösteren Üniversiteler Sıralamasında

“Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın” kategorisinde yapılan değerlendirmelere göre Tarsus Üniversitesi, faydalanılan TÜBİTAK bursu sayısında da önemli gelişimini sürdürdü. " TÜBİTAK  Tarafından  Verilen Ulusal  ve  Uluslararası Araştırma Bursu” başlığı altında Tarsus Üniversitesi istikrarlı gelişim gösteren kurumlar arasında yer aldı. Burada her bir üniversitenin geçmiş yıllara ait verisi dikkate alınarak hesaplama yapıldığında Tarsus Üniversitesi faydalandığı burs oranıyla ilk 3’e girerek 1. sırada yer aldı.

Tarsus Üniversitesi Çevre Dostu Üniversiteler Arasında 9. Sırada

YÖK tarafından hazırlanan raporda akademik çalışmaların yanı sıra farklı kategorilerde de üniversiteler değerlendirildi. Üniversitelerin “Sürdürülebilirlik” başlığında yaptığı çalışmalar da bu başlıklar arasında yer aldı. Bu kategoride Tarsus Üniversitesi “Kişi Başı Doğrudan Karbon Ayak İzinin En Düşük Olduğu Üniversiteler” arasında yine ilk 20 arasında yer alarak, 9. sırada konumlandı.