Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, DAÜ, YDÜ ve UKÜ’yü tebrik etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, DAÜ, YDÜ ve UKÜ’yü tebrik etti cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dünyada yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve her yıl dünyanın en iyi üniversitelerinin listesini yayınlayan İngiltere merkezli Times Higher Education’ın, 2025 yılı sıralamasında yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren üniversitelerle ilgili açıklama yaptı.


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı yazılı açıklamada, The Times Higher Education tarafından yayınlanan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 601-800 bandında yer alan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni (UKÜ) tebrik etti.


Yükseköğretimde markalaşma yolunda ilerleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üniversitelerin yaptığı akademik çalışmaların önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ülke tanıtımına katkı yapıldığını vurguladı.
 
Üniversitelerin uluslararası başarılarının gurur verici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitelerin tüm akademik, yönetsel kadrolarını ve öğrencilerini bu süreçteki katkılarından dolayı tebrik ederek, sıralamaya giren ve ülkemizde faaliyet gösteren tüm üniversitelerin başarılarının devamını diledi.