Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gıda Güvenliği Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gıda Güvenliği Açıklaması cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda desteğini sağlama ve koruma görevinin, Anayasa ve Kanunlar tarafından Bakanlığa verilen temel bir görev olduğunu açıkladı.


Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, hem endüstriyel hem de üretici hak ve menfaatlerini korumakla mükellef oldukları belirtildi.

Bakanlık, yeni hayata geçiş "Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi" ile 8.000'den fazla gıda denetleyicisinin yaptığı rutin ve aralıklarla denetimlerde tespit edilen uygunsuzlukların, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanacağını açıkladı. 

Bakanlık ayrıca, uygunsuzlukların tespit edilmesi durumunda, toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımlar uygulanmakta olup uygunlukların insan hayatları ve gizliliklerinin tehdit edilmesi halinde ise ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunabileceğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca, bu idari organ Anayasa'nın 125. maddesinin devam eden yargı denetimine tabi olduğu ve yargı kararlarının bağlayıcı olduğu hatırlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, kamu ilkelerini koruma ilkesini kararlılıkla yerine getireceklerini ifade etti.