TEKNOFEST'TE MERSİN'İ GURURLANDIRDILAR

TEKNOFEST'TE MERSİN'İ GURURLANDIRDILAR cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

TEKNOFEST2024’te Mersin en çok proje sunan illerin başında yer aldı. Bu çerçevede Mersinli öğretmen ve öğrenciler bilim ve teknoloji alanında önemli başarılara imza attı.


Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEKNOFEST2024'te başarılı olan projeleri açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; Anamur Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu öğrencileri Gökçe Güven, İdil Havva Balta ve Melis Azra Yılmaz ve danışman öğretmenleri Aysar Güven'den oluşan Akıncı Robotics takımı, Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde, çevre sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve projeleri ile 15. olarak çevreye duyarlı bir bakış içerisinde olmanın öneminden bahsetti.

Toroslar Bahçeşehir Koleji öğrencileri Aras Kişi, Maya Duru Alan, Ata Deniz ve Hasan Ege Yüğrük ile danışman öğretmenleri Sinem Berber'den oluşan takım, Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması'nda ‘En İyi Sunum’ ödülünü kazanarak engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak projelerini sundu. Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi öğrencileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nda büyük bir başarıya imza attı.

Öğrenciler Duru Eski, Hayat Eski ve Meryem Bozoğlu ile danışman öğretmenleri Sermin Akgül'den oluşan takım ‘Sürdürülebilirlik ve Refah’ alanında Türkiye 2.'si; Akdeniz 75. Yıl Fen Lisesinden öğrencisi Göksu Çelik ile Tarsus Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi öğrencileri İpek Akpınar, Pınar Çağla Günaydın ve danışman öğretmenleri Levent Küçükyeşil'den oluşan takım "Su Araştırmaları" alanında Türkiye 1.'si oldu. Mezitli Nurettin Topçu Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Edib Alhazouri ve danışman öğretmeni Havana Tok Mutlu'dan oluşan takım, Pardus Hata Yakalama ve Öneri Yarışması ‘Geliştirme’ kategorisinde özgün çözümleriyle Pardus işletim sistemine katkı sağlayarak 1. oldu ve yazılım alanındaki yeteneğini ortaya koydu.