Mersin Devlet Opera ve Balesi'nden "Muhteşem Gatsby" gösterimi

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nden cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Mersin Devlet Opera ve Balesi, George Gershwin’in unutulmaz eseri "Muhteşem Gatsby"yi iki perdelik bir gösterimle sanatseverlerle buluşturuyor.


Koreografisini ve librettonu A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran'ın üstlendiği bu özel performansta, müzik düzenlemesi ve orkestra şefliği Aytuğ Ülgen tarafından gerçekleştirilecek.


Dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Nursun Ünlü ve ışık tasarımını Tarı Deniz'in yaptığı bu gösterimde, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve bale sanatçıları sahne alacak.
Özellikle solist piyanist Rufina Usmanova ve Konzertmeister Marina Kvlividze'nin performanslarıyla zenginleşecek olan bu eser, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.
Muhteşem Gatsby 8 Ekim 20.00’de Mersin Devlet Opera ve Balesi sahnesinde.


Oyunun konusu:
Genç ve yakışıklı zengin Jay Gatsby, zengin muhiti Long Island'daki villasında partiler verir ve gösterişli bir hayat sürer. Servetinin kaynağı komşuları arasında dedikodu konusu olan Gatsby, pahalı zevkleri için para harcamaktan kaçınmaz ve adeta sefahat içinde yüzer. Ancak bu ışıltılı hayatın ardında, yalnız ve hayal kırıklığına uğramış bir adam saklıdır.
Gatsby'nin hayattaki tek arzusu, geçmişi geri getirmek ve savaş öncesinde beraber olduğu sevgilisi Daisy Buchanan ile bir araya gelmektir. Oysa Daisy savaş sırasında evlenmiştir ve şimdi kızı ve kocasıyla birlikte, Long Island'ın karşı yakasında yaşamaktadır…