Seçilemeyeceğini anlayan Özdemir, usulsüzlüğü savundu 

Seçilemeyeceğini anlayan Özdemir, usulsüzlüğü savundu  cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Baro Başkanı Gazi Özdemir, geçtiğimiz günlerde Tarsus Belediyesinde yaşanan haciz işleminde işçileri yanlış yönlendiren ve basına görüntü sızdırarak kamuoyunda tepki çeken avukata sahip çıktı. Sosyal medya hesabından CHP’li Başkan Ali Boltaç’ı hedef alan Baro Başkanı Gazi Özdemir’in, usulsüzlük yapan avukatları sorgulayacağina Boltaç’a yüklenmesi; "Seçilemeyeceğini anlayan Özdemir, usulsüzlüğü savundu" yorumlarına neden oldu. 


Geçtiğimiz haftalarda Tarsus’ta Belediye Başkanlık makamına  işçi alacaklarına ilişkin haciz gündem olmaya devam ediyor. Tarsus Belediye meclisinin Ekim ayı olağan meclis toplantısında muhalefet sıralarından gelen soru üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Boltaç haciz işlemini gerçekleştiren avukatın işçileri yanlış yönlendirmekle ve haciz işlemi sırasında  çekilen görüntülerin basına servis edilmesi ile ilgili suçladı. 


Boltaç’ın ifadelerinin ardından Mersin  Barosu harekete geçerek sosyal medya hesabından CHP’li başkanı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın  Avukat İsmail G.hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığına  dikkat çekerek, meslektaşlarının sadece müvekkilinin haklarını koruduğu ve bu gerçeğin hiçe sayıldığı dile getirildi. 

KINAMANIN NEDENİ SEÇİLEMEYECEK KORKUSU MU ?
Mersin Barosu tarafından yapılan bu açıklamanın perde arkasında ise sadece mesleki bir savunma olmadığı , gelecek hafta yapılacak olan baro seçimlerinin de etkisi olduğu gündeme bomba gibi düştü. Mevcut Başkan Gazi Özdemir’in aynı zamanda Genç MÜSİAD’ın başkanı da olan Avukat İsmail G.’ye destek olmasının altında sadece mesleki dayanışmanın olmadığı , oy kaygısının da olduğu iddia edildi. Rakibi Avukat Sami Dündar ile başkanlık yarışına  girecek olan Özdemir’in karşıt görüşlü avukatların da oyunu almak için bu kınamayı yayınladığı ve seçimi kazanmak adına  CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ı hedef aldığı öne sürüldü. 

BARO BAŞKANI SUÇ DUYURUSUNU ‘PAS’ GEÇTİ 

Tarsus Belediye Başkanlığı’na yapılan hacizin hemen ardından Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın avukat hakkında baroya suç duyurusunda bulunduğu ve bugüne kadar bu başvuruya Baro tarafından  hiçbir şekilde yanıt verilmediği de bu iddiaları güçlendiren başka bir etken olarak göze çarpıyor.