Esnafın kümeleme talebi öne çıktı

Esnafın kümeleme talebi öne çıktı cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin’de kutlanan 31’inci Ahilik Kültür Haftası’nda esnafın kümelenme talebi öne çıktı. Kümelenmek için arazi bulma noktasında yaşanan sıkıntılar hatırlatılarak sorunun çözümü için elbirliğiyle çalışılması gerektiği vurgulandı.


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı evsahipliğinde 31’inci Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na sunulan çelenkle başlayan kutlamalar Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle devam etti. Törene Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar da katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan tören, halkoyunları gösterileri, kalfalıktan ustalığa yükselmeyi simgeleyen temsili Şed Kuşatma Töreni, meslekte 50 yılını tamamlayan meslek mensuplarına, kadın esnaf ve sanatkarlarla yılın ahilerine verilen plaketlerle devam etti. Etkinlik geleneksel ahilik pilavı ikramıyla son buldu.