Mersin’de İntörn Doktoru Vuran Zanlı 19 Yıl Hapis Cezası Aldı

Mersin’de İntörn Doktoru Vuran Zanlı 19 Yıl Hapis Cezası Aldı cukurovagazetesi.com
Ahmet Koru

Mersin’de bir tıp fakültesi öğrencisini pompalı tüfekle ağır yaralayan zanlı Ersin Karakuş, 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Mersin 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti, Karakuş’u ‘kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan suçlu buldu. Cezada herhangi bir indirim uygulamayan mahkeme, zanlının tutukluluk halinin devamına da karar verdi.

Duruşmaya, tedavi altında olan mağdur Nida Nur Nergiz katılmadı, Karakuş ise SEGBİS aracılığıyla savunmasını yaptı. Karakuş, savunmasında, "Ben bir devlet memuruyum, tasarlama suçunu kabul etmiyorum. Kamera olduğunu bildiğim bir yerde böyle bir eyleme kalkışmam. Eğer öldürmek isteseydim, hayati organlarına ateş ederdim" şeklinde iddialarda bulundu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın suçunu ‘saplantı düzeyinde’ bir ilişki sonucu işlediğini belirterek en üst cezayı talep etti. Ayrıca, olayın detaylarına göre, sanığın ağır cezalandırılmasını önerdi.

Olayın Geçmişi

24 Ekim 2023 tarihinde, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Nida Nur Nergiz, Çiftlikköy Mahallesi'ndeki kız öğrenci yurdu önünde, hastanede teknisyen olarak çalışan Ersin Karakuş tarafından pompalı tüfekle vuruldu. Olay sonrası ağır yaralanan Nergiz, hastaneye kaldırıldı. Sağ bacağı dizüstünden kesilirken, sol bacağı yoğun bakımda tedavi altına alındı. Zanlı Karakuş ise Adana'da yakalandı ve suç aletiyle birlikte gözaltına alındı.