"Eğitimdeki eşitsizlik ve güvenlik sorunları giderilmeli"

cukurovagazetesi.com
Ahmet Koru

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Başkan Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.


Toplantıda söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız,  Narin Güran’ın ölümüyle ilgili derin üzüntü duyduklarını ifade etti. Sarıyıldız, olayla ilgili sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Sarıyıldız, gündeme dair diğer sorunlara da değinerek, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Bununla birlikte, Akdeniz ilçesindeki okulların teknik açıdan yetersiz ve dezavantajlı bir durumda olduğunu vurguladı. Eğitimdeki altyapı eksikliklerinin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri ve çocukların güvenli bir geleceğe hazırlanmasının da önemine dikkat çekti.

Akdeniz bölgesinin yoğun su kanalları ve tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Sarıyıldız, çocukların oyun alanlarının yetersizliği ve su kanallarının korunmamasının ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Su kanallarının çevresinde korkuluk bulunmaması nedeniyle çocukların bu kanallara düşerek yaralanma tehlikesi yaşadığını gündeme taşıdı. Bu konuda yetkililere, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Valiliğe seslenen Sarıyıldız, su kanallarının güvenli hale getirilmesi için ortak bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Daha önce DSİ ve Valiliğe başvuruda bulunduklarını ancak bir geri dönüş alamadıklarını da ekledi.

Sarıyıldız, eğitim konusunda da Akdeniz bölgesindeki çocukların dezavantajlı durumda olduğunu vurgulayarak, belediye olarak sosyal belediyecilik kapsamında kırtasiye yardımı yaptıklarını ve bunun diğer belediyeler tarafından da uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca üniversite öğrencilerine de destek sunduklarını hatırlatan Sarıyıldız, lisans ve lisans öncesi eğitim yardımlarına da devam edeceklerini belirtti.