Mersin Barosu: “Narin çocuğumuzun davasının takipçisi olacağız”

Mersin Barosu: “Narin çocuğumuzun davasının takipçisi olacağız” cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Mersin Barosu’ndan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılması üzerine açıklamada bulunuldu. Barodan yapılan açıklamada Narin Güran davasının takipçisi olunacağı belirtilerek, “Cezasızlık, çocuklarımızın yaşam hakkının ihlal edilmesini meşrulaştıracaktır” denildi.


Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Mersin Barosu, cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Küçük Narin’in devam eden soruşturmasının takipçisi olacağını açıkladı.

Barodan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki kayıp Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını öğrenmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Çocuk cinayetlerinin artmasını toplum olarak sindiremiyoruz. Bu suçlara ilişkin cezai indirimler uygulanmamalı ve af kapsamından muaf tutulmalıdır. Çocuk cinayetlerini ve istismarını önleyici ve koruyucu nitelikte politikaların acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir. İstismara uğrayan veya katledilen çocuk vakaları, bu ülkenin mutlaka çözmesi gereken temel meselelerinden birisidir. Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak, şüphelilerin adalet önünde hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Zira cezasızlık, çocuklarımızın yaşam hakkının ihlal edilmesini meşrulaştıracaktır. Narin çocuğumuzun yaşam hakkını elinden alan cinayeti kınıyor, çocuğun üstün yararı gözetilerek, mahkemeden kamu vicdanı rahatsız eden bir kararın çıkmaması için sürecin takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”