TARSUS İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İLAN

TARSUS İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İLAN cukurovagazetesi.com


                                                                                                                                                               Örnek No:55*
T.C.
TARSUSİCRA DAİRESİ
2020/1432 TLMT.
TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2020/1432 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
TAŞINMAZIN TAPU KAYDI VE NİTELİĞİ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İLİ : Mersin YÜZÖLÇÜMÜ : 11.850,00 m2 yüzölçümü
İLÇESİ : Tarsus ANA TAŞ. NİTELİK : Tarla
MAHALLE/KÖY ADI : Çavdarlık
MEVKİİ : Burçaklık
ADA/PARSEL :-/812 parsel
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yukarıda Bilgileri Yazılı Tarla Vasıflı Taşınmazın Satışa Konu Hissesi Tam Olup, Aşağıdaki Bilgiler 18.03.2024 Tarihinde Yapılan Keşifte Düzenlenen Bilirkişi Raporuna Göre Yazılmıştır.
Keşfi yapılan Mersin İli Tarsus İlçesi Çavdarlı Mahallesi 812 nolu parsel tapuda tarla vasfı ile tamamı 11.850,00 m2 olarak borçlu Mehmet KORKMAZ adına kayıtlıdır. Her ne kadar ilgili parsel tapuda tarla vasfında kayıtlı olsa da fiilen üzerinde ekili ürün bulunmadığı, tarımsal açıdan işlenmediği, meyilli, kısmen taşlık kayalık ve kısmen maki tarzında çalıların bulunduğu, Parselin meskun mahalle Çavdarlı Mahallesine 0,5 km, mesafede, asfalt yola yakın, ulaşımı, Tarsus- Çamlıyayla eski yolu olan stabilize yoldan sağlandığı görülmüştür. Parsel üstünde herhangi bir yapı, bulunmadığı ancak aşılı, periyodik bakımları yapılmış, dağınık vaziyette zeytin ağaçları ile yabani formda harnup ağaçları bulunmaktadır. Parselin etrafı taşlık, çalılık, ve makilik araziler ile çevrilidir. Arazinin taşlık ve kayalık olan kısmının köklü ve derin kaya yapısına sahip olduğu, kayaların yüzeysel olmadığından iş makinesi ile tarla açılımının zor olacağı gibi meyve yetiştiriciliğine de uygun olmadığı, çevrede su kaynağının bulunmadığı ve yeraltı suyuna ulaşımının da zor olduğu, ilgili parselin kuru tarım bölgesinde olup, bölgede herhangi bir sulama kooperatifi yada DSİ sulama sistemi bulunmadığı gibi olumsuz yönleri olduğu gibi, parsele ulaşımın(yolun) olması köye yakınlığı ve kırsala olan talebin artması gibi olumlu yönler de vardır. İlgili parselin değeri hesaplanırken tüm özellikleri göz önüne alınarak değerlendirilecektir. Taşınmaz için değer tespiti amacıyla kıymet takdiri keşif tarihi olan 19.01.2024 tarihi temel alınarak hesaplama yapılmıştır. Kıymeti takdir edilecek arazinin bedelinin belirlenmesinde bölgede geçerli ortalama orandan hareketle, arazinin özel nitelikleri, eş deyişle sulu veya kuru oluşu, toprağın yapısı, ekilebilecek ürünler, verimi, yüzölçümü, taşınmaz toprağının kompozisyonu, meyil oranı, önemli yerleşim birimlerine yakınlığı, tarımsal amaçlı alt yapı olanakları, belediye hizmetlerinden faydalanma durumu, imar durumu, Mersin-Adana Revize 1/100.000 ölçekli Çevre Düzen Planındaki konumu gibi nitelikleri dikkate alınarak belirlenmektedir.
Kıymet takdirine konu parsel’in halihazır durumuna göre kuru, ortalama %10 düzeyinde meyilli tarım arazisi vasfında olduğu ilgili mahallede DSİ sulama sistemi bulunmadığından ilgili taşınmaz sulanmamaktadır. Buna göre arazi satış fiyatları, satış emsalleri, taşınmazın konumu, belli merkezlere olan uzaklığı, tarımsal nitelliği ve tarım dışı üstün özellikleri de göz önüne alınarak yapılan serbest piyasa araştırmasında taşınmazın m2 satış değerinin, 150-170 TL. olacağı ortalama 160,00 TL olacağı kanaatiyle parselin değeri aşağıda ayrıntılı olarak hesaplanmıştır. Kıymetlendirmede son yıllarda parselin bulunduğu bölgede tarımın artması, tavuk çiftliklerinin ve kırsala ilginin artması nedeniyle arazi fiyatları kısmen yükseldiğinden yukarıdaki fiyatlar oluşmuştur.
**Taşınmazın Zemin Değeri (160,00 TL/m2 x 11.850,00 m2 ) = 1.896.000,00 TL.
***Taşınmazın Toplam Değeri =1.896.000,00 TL +122.210,00 =2.018.210,00 TL.
(Taşınmaz üzerinde yer alan ağaçların toplam değeri:122.210,00)
Tapu Sicilindeki Diğer Bilgiler ve Taşınmaz Üzerindeki Mükellefiyetler : Şerh ve beyanlar Tapu kaydındaki gibi olup, dosyasından görülebilir. Tüm ihale katılımcıları güncel tapu kayıtlarını ve güncel imar durumunu bilerek ve kabul ederek ihaleye iştirak etmiş sayılacaklardır.
Takdir Olunan Değer : 2.018.210,00 TL
Artırmaya İştirak İçin Alınan Teminatın Nev’i ve Miktarı : 201.821,00 TL
Taşınmazın Son İmar Durumu : TC.TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen cevabi yazıda; ‘Mersin İli Tarsus İlçesi Çavdarlı Mahallesi 812 parsel sayılı taşınmaz 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Köy Yerleşik Alanı sınırları dışında kalmaktadır.’ denilmiştir.
Arttırma Bilgileri

1.Artırma

Başlangıç Tarih ve Saati : 05/11/2024 - 13:57

Bitiş Tarih ve Saati : 12/11/2024 - 13:57

2.Artırma

Başlangıç Tarih ve Saati : 03/12/2024 - 13:57

Bitiş Tarih ve Saati : 10/12/2024 - 13:57

İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.