Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Vali Pehlivan, Başkan Seçer ve Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Kültür Merkezi'nde tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Yenişehir Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri Azra Göçeri ve Efe Ali Erciyes'in okuduğu şiirin ardından Jandarma komandolarının Zeybek oyunu ve Büyükşehir Belediyesinin Halk oyunları ekibinin gösterisi kutlamalara renk katarken, program tören geçişi ile sona erdi.

İL MÜDÜRÜ GÖKSUN ÖZ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "30 Ağustos, Milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna destan yazdığı İstiklalimizin Bayramıdır. 19 Mayıs’ta İstiklal mücadelesi için Samsun’da yakılan meşaleyi, düşmana aman vermeyecek bir iman ateşine dönüştüren bir milletin, Büyük Taarruz ile dirilişinin tarihidir. Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde cihana nam salan muzaffer bir ordunun, ebedi yurdundaki eşref zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve muzaffer ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102’nci  yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm İstiklal Harbi kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum" dedi.