Zamana meydan saat ustası Kutlu: "Teknoloji bizi zora soktu"

Zamana meydan saat ustası Kutlu: cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin’de 57 yıldır saat tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Hikmet Kutlu, zamanı tamir etmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, "Teknolojinin de gelişmesiyle bizim işlerimiz çok kötü olmaya başladı. Eski günleri özlüyorum" dedi.


Mersin'de yaşayan 69 yaşındaki Hikmet Kutlu, Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi üzerindeki ufak dükkanında 57 yıldır saat tamirciliği yapıyor. Yıllar geçtikçe zor zamanlardan geçtiklerini belirten Kutlu, özellikle cep telefonlarının yagınlaşmasının insanların saat kullanımını etkilediğini söyledi. 

Mesleğine başlangıç aşamasını anlatan Kutlu, "Maddi olanaksızlıklar nedeniyle 1963 yılında ilkokuldan mezun olduktan sonra bu mesleğe başladım. 55 yıldır işimi severak yapıyorum, 47 yıldır kendi dükkanımda insanlığa hizmet ediyorum. Meslektaşımız Gültekin Güler, aynı zamanda öğretmendi, o teşvik etti beni. 'Bir çırak lazım' dedi ve böylece mesleğe başladım" ifadelerini kullandı.

Askere gidinceye kadar ara vermeden ustasının yanında yetiştiğini ve mesleğin İnceliklerini öğrendiğini dile getiren Kutlu, "Askerden geldikden sonra ustam bana 'Ben sana haftalık veremeyeceğim, artık kendine dükkan aç' dedi. Bunun üzerine 1973 yılım da kendi iş yerimi açtım. 47 yıl orada hizmet verdim. Bugüne kadar her türlü saati farmir ettim. Binlerce soat geçti elimden. Kol saati, duvar saati, masa saati, köstekli saat, hepsi elimden geçti" diye konuştu.