Mersin’de Eğitim Personeline Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Mersin’de Eğitim Personeline Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi cukurovagazetesi.com
Hasan Kuyugöz

Mersin’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitimleri, önemli bir etkinlikle eğitim kurum personellerine aktarıldı.


Mersin Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimler, bağımlılık türlerine karşı farkındalık yaratmak ve önleyici tedbirleri yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Eğitimler, "Teknoloji Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı, Kumar Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı" olmak üzere beş farklı modülden oluştu.

Bu kapsamlı eğitim programı, bağımlılık türlerinin tanınması, risk faktörlerinin belirlenmesi ve bu sorunlarla etkili bir şekilde başa çıkma yolları üzerine yoğunlaştı. Eğitim kurum personellerine, gençleri bağımlılıklardan koruma ve bu konuda bilinçlendirme sorumluluğunun ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Program sırasında katılımcılar, bağımlılıklarla mücadelede etkili stratejiler geliştirilmesi için uygulamalı bilgi ve deneyim paylaşımlarına da katılma fırsatı buldular.

Eğitimde, özellikle teknoloji bağımlılığının son yıllarda artan etkisi üzerinde duruldu. Dijital dünyanın hızla büyümesiyle birlikte gençlerin maruz kaldığı riskler ele alınırken, bu bağımlılığın önlenmesi için alınması gereken önlemler hakkında da detaylı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi geleneksel bağımlılıkların yanı sıra, kumar bağımlılığı gibi diğer risk faktörlerine de dikkat çekildi.

Ayrıca etkinlik, hem yerel hem de ulusal düzeyde bağımlılıkla mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne sererken personelin, bu mücadelede daha etkin roller üstlenmelerine olanak tanıdı.