Mersin Tabip Odası’ndan Hindistanlı meslektaşlarına destek

Mersin Tabip Odası’ndan Hindistanlı meslektaşlarına destek cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Hindistan’da bir kadın doktorun gece nöbetinde cinsel saldırıya maruz bırakılarak öldürmesi sadece Hindistan’da değil dünya genelinde meslektaşlarını harekete geçirdi.


Mersin Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı ile birlikte gerçekleşen şiddet olayını tepki gösterdi.

“Kadınların ve hekimlerin, dünyanın her neresinde olursa olsun, yaşam hakkı başta olmak üzere haklarını korumak için yaptığı tüm eylemlerin yanındayız”

Türk Tabipler birliğinin mesajını yayımlayan Mersin Tabip Odası, “Hindistan’da bir kadın meslektaşımızın cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülmesi üzerine “Geceyi geri al” sloganıyla başlayan eylemler yüzü aşkın noktada on binlerce kişinin katılımıyla yayılmış, son olarak Hindistan Tabipleri Birliği tarafından 17 Ağustos günü ülke genelinde iş bırakılacağı duyurulmuştur. Kadınların ve hekimlerin, dünyanın her neresinde olursa olsun, yaşam hakkı başta olmak üzere haklarını korumak için yaptığı tüm eylemlerin yanındayız. Bu bağlamda Hindistan Tabipleri Birliği’nin iş bırakma eylemini desteklediğimizi ve dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.