Mersin'de sürekli elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ediyor 

Mersin'de sürekli elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ediyor  cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Mersin’in merkez Mezitli ilçesindeki Yeni Mahalle’de uzun süredir devam eden elektrik kesintileri, bölge sakinlerinin sıkıntı yaşamalarına sebep oluyor. Mahalle halkı, son bir ay içinde üç kez yaşanan elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtiyor ve bu sorunun acilen çözülmesini talep ediyor.


Yeni Mahalle sakini Edibe Özkan, yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle dile getirdi: "Mezitli Yeni Mahalle'de yaşıyorum ve her ay düzenli olarak üç defa elektrik kesintisi yaşanıyor. Bu durumu Toroslar EDAŞ'a bildirdiğimizde, arıza kaydı nedeniyle kesinti yaşandığını belirtiyorlar ve kısa sürede geçeceğini söylüyorlar. Fakat saatlerce beklediğimiz oluyor. Bu durum, beyaz eşyaların bozulma riskiyle karşı karşıya kalmamıza da neden oluyor"

Ayrıca Mahalle sakinlerinden alınan bilgilere göre Mahallî idareler seçimlerinde aday olan fakat oy oranı nedeniyle seçilemeyen Muhtar adayı Ali Göğebakan da seçildiği takdirde elektrik kesintisi problemine çözüm üreteceğini söylediği bilgisine ulaşıldı.

Vatandaşlar, özellikle elektrik kesintilerinin uzun süreli olması nedeniyle günlük yaşamlarında zorluklar yaşadıklarını söylüyorlar. Bölge sakinleri, elektrik kesintisine kalıcı çözüm bekliyor.