Yıldız: “Cenazeye gönderdikleri lahmacunların parasını ödememişler”

Yıldız: “Cenazeye gönderdikleri lahmacunların parasını ödememişler” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, meclis toplantısında yaptığı konuşmada önceki dönemden kaynaklanan borçları hatırlatarak, “Adamlar cenazelere gönderdikleri lahmacunların bile parasını ödememişler, esnaf gelip benden istiyor” dedi.


Toroslar Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi. Belediyelerin SGK borçları nedeniyle hesaplarına gelen hacizlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, önceki dönemi işaret ederek, “Yapılmayan hizmetlerin borçları, icralarıyla uğraşıyoruz” dedi.

“Ortada hizmet yok haciz var”

Belediyeye herhangi bir hizmet verilmeden milyonlarca lira fatura kesildiğini söyleyen Yıldız, “Belediyeye 10 bin adet kalem, 5 bin almanak 5 bin ajanda yapıp verildiği iddia ediliyor. Biz faturasını görmeden icrasını gördük. Almanağı kimin sipariş verdiği belli değil. Almanağı kimin kabul ettiği belli değil. Oluru kimin yaptığı belli değil ama bizim 1 milyon 800 bin lira haczimiz var. Emin olun o kalemlerin bir tanesi bile belediyeye girmedi. O almanağın bir tanesi belediyeye girmedi, o ajandanın bir tanesi belediyeye girmedi. Böyle de bir iş yapılmadı zaten. Ama seçimden hemen önce fatura elektronik ortamda gönderilmiş. Arkadaşlarımızın gözünden kaçtığı için 1 hafta itiraz edilmediği için fatura kabul edilmiş sayıldı. Bu sattığını iddia eden arkadaş da hemen fotokopisini çekmiş koşa koşa mahkemeye gitmiş. Demiş ki 'belediye benim faturamı ödemedi'. Haciz işlemleri başlatmış” ifadelerini kullandı.

“Cenazeye gönderdikleri lahmacunların parasını ödememişler”

Faturasız bir şekilde de borç olduğunu iddia eden esnafların da olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Bir fırıncı geliyor, ‘350 bin lira bana borcunuz’ var diyor. ‘Ne borcu var’ diyorum. ‘Benim lahmacun fırınım var. Şubat ve mart aylarında belediye başkanı şehit cenazelerine lahmacun gönderdi. Benim paramı vermediler, sizden istiyorum’ diyor. Tamam diyorum, kıymetli esnafım getir faturanı. Fatura kesmedim. Fişini getir. Ben yapmadım. Olurunu getir. Almadım. Hangi birim kabul etti. Bilmiyorum. Sen nasıl yaptın. Filan yere 2 bin lahmacun götür dediler götürdüm. İnanıyor muyum? İnanıyorum. Bizim esnafımız yalan söylemez. Ama biz de bunu ödeyemeyiz. Hiçbir belgesi olmadan. Bu şekilde bizden alacağı olduğunu söyleyen esnafın alacağı 3 milyonun üzerinde. Yazık günah” diye konuştu.

“Belediyeye sahte fatura kesilmiş”

Bir şehit cenazesinde 20 bin kutu lokum dağıtıldığına dair fatura gördüğünü söyleyen Yıldız şunları söyledi: “Fatura elime duruyor. Her biri yarımşar kilo olmak üzere 20 bin kutu lokum. Yani 10 ton lokum. Bir şehit cenazesi yemeğinde 10 ton lokum dağıtıldığına dair belge var elimde. Aynı şekilde 20 bin gülsuyu dağıtılmış. Ama ne oluru var ne kabulü var. Sadece firmanın kestiği fatura var. Ne oldu en son biliyor musunuz? Konya Bölge İdare Mahkemesinden bir başmüfettiş aradı, sahte faturayla ilgili çalışma yaptıklarını, bunlardan bir kısmının da Toroslar Belediyesine kesildiğini söyledi. Belediyemizin düştüğü hale bakın.”