İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi 4-5 Eylül’de gerçekleşecek

İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi 4-5 Eylül’de gerçekleşecek cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, tüm Mersin firmalarını yalnızca profesyonellere açık olacak ‘İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’ne katılmaya davet etti.


Ticaret Bakanlığı himayesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  iş birliğiyle, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından 4-5 Eylül günlerinde, Haliç Kongre Merkezi’nde, İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MTSO Başkanı Çakır, “Dünya ticareti merkezinde yapay zeka olan teknolojilerle tahmin edilemez bir geleceğe doğru hızla gidiyor. Hangi sektörde güçlü olduğumuz değil, hangi sektör olursa olsun bu sektörleri yüksek teknolojiyle dijital dünyaya nasıl entegre edebileceğimiz önem kazanıyor. Eğer dijital dönüşüme doğru entegre olamazsak dünya ekonomilerinde kaybetmek zorunda kalabiliriz” dedi.

Gelecek projeksiyonunda bugünün klasik dış ticaret mantığının da yok olacağına dikkat çeken Çakır, “Bu zirvenin program içeriği, katılımcılarının çeşitliliği bizi geleceğe hazırlayıp farkındalık yaratmanın ötesinde somut adım atmamız için tasarlandı. Bu zirveyi çok önemsiyoruz ve firmalarımızın katılımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.