Personel eksikliği tam kapasite kullanımını engelliyor

Personel eksikliği tam kapasite kullanımını engelliyor cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Toros Devlet Hastanesi Halkkent Ek Hizmet Binası’nın personel yetersizliği dolayısıyla tam kapasite hizmet vermediği öne sürüldü.


Kentte sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırmak ve randevu bekleme sürelerini kısaltmak adına altyapısını geliştirmek için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Toroslar ilçesi Çağdaşkent Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni güncelleyip, yaklaşık 7 yıl aranın ardından Toros Devlet Hastanesi Halkkent Ek Hizmet Binası olarak hizmete açtı.

 

Ancak, açılışın ardından 2 yıl geçmesine rağmen 50 yatak, 2 ameliyathane ve 14 polikliniği bulunan hastanenin personel yetersizliği nedeniyle tam kapasite hizmet vermediği iddiaları kent gündemini meşgul etmeye başladı.

 

Toros Devlet Hastanesi Başhekimliği, söz konusu birimin haftanın 5 günü sabit 10 poliklinikle hizmet verdiğini açıklasa da ek hastanenin sosyal medya hesaplarından yapılan güncel duyurularda, günlük hizmet veren poliklinik sayısının 6’yı geçmediği, mevcut poliklinik çalışma programlarının ise sürekli değiştiğinin görülmesi tepkilere yol açtı.


Bu yıl artan yaz gribi vakaları nedeniyle kent genelindeki hastanelerin yoğum bakım servislerinde yer kalmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren vatandaşlar, tam teşekküllü Halkkent Ek Hizmet Binası’nın adına yakışır şekilde tam kapasite çalışması için valilik ve il sağlık müdürlüğüne çağrıda bulundu.