“Öldürmek çözüm değildir!”

“Öldürmek çözüm değildir!” cukurovagazetesi.com
HABER MERKEZİ

Mersin Barosu, 17 maddelik ’Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ötanaziyi öngören 5. madde TBMM’de kabul edilmesinin ardından “Öldürmek çözüm” değil başlıklı bir kınama mesajı yayınladı.


Baro mesajında; yasaya evet oyu veren milletvekillerini de sağ duyuya çağırarak mevzuata karşı gerekli tüm hukuki yollara başvuracaklarını aktardı.

İşte Mersin Barosu’ndan yapılan açıklama; Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren 17 maddelik 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ötanaziyi öngören 5. madde TBMM'de maalesef kabul edildi. Böylece hayvanların yaşam hakkını elinden alan ilk 5 madde Meclis'ten geçmiş oldu. Katliam yasasına el kaldıran milletvekillerini, yaşamdan yana olmaya davet ediyoruz. Öldürmek çözüm değildir. Önemli olan insanca çözüm üretmektir, yaşatmaktır. Çözüm; kısırlaştırma ve rehabilitasyondur. Yasalar tüm canlıların yaşam hakkını korumalıdır. Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasayı asla kabul etmiyoruz. Meclis'ten geçen, kamu vicdanını yaralayan katliam yasa tasarısını kınıyor, yapılan yanlıştan acilen dönülmesini, yerel yönetimler üzerindeki denetim ve müeyyidelerin arttırmasını ve ülke çapında başlatılacak kısırlaştırma seferberliği ile insani değerleri temel alan kalıcı çözümün hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak, yazılı cinayet mevzuatına karşı gerekli tüm hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz”