ÇBK Mersin, Thornton’u kadrosuna kattı

ÇBK Mersin, Thornton’u kadrosuna kattı cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Çukurova Basketbol Mersin, Dynamo Kursk’ta forma giyen Kayla Thornton’u bir yıllığına kadrosuna kattı.


ÇBK Mersin, yeni sezon yapılanmasında hızla yol alıyor.

Kulüpten yapılan açıklamada yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda WNBA’de New York Liberty’de ve Avrupa’da geçen sezon Dynamo Kursk’ta forma giyen Kayla Thornton her iki forvet pozisyonunda oynayan oyuncu ile bir yıllığına anlaşıldığı ifade edildi.

Kariyeri

Kayla Thornton (20 Ekim 1992 doğumlu) Kadınlar Ulusal Basketbol Birliği'nin ( WNBA) New York Liberty takımında oynayan Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusudur. Üniversitede Thornton, El Paso'daki Teksas Üniversitesi'nde oynamış olan Thornton, El Paso'nun tüm zamanların en çok sayı atan oyuncusu oldu. Takımını rekor olan 29 galibiyete taşıdı. 

Thornton, 2014 WNBA draftında seçilmedi . 2015 sezonu için Washington Mystics ile anlaştı ve 10 maçta oynadı. 2017 sezonu için WNBA'e geri döndü ve Dallas Wings ile anlaştı . 16 Ocak 2023'te New York Liberty'ye üç takımlı bir anlaşmayla takas edilmeden önce Dallas'ta altı sezon geçirdi.

Thornton, defansif oyunu ve oyuncuları her pozisyonda savunma yeteneğiyle tanınır. WNBA sezon dışında Thornton, Avustralya, Mısır, İsrail, İtalya, Porto Riko, Rusya ve Güney Kore'de oynadı.