Sıcak havalarda havuza girerken dikkat

Sıcak havalarda havuza girerken dikkat cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyrederken Mersin’de de hissedilen sıcaklıklar yer yer 45 dereceleri buluyor. Yüksek sıcaklıklarda serinlemek için havuza girerken oluşabilecek hastalıklara ise dikkat edilmesi gerekiyor.


Sıcaktan bunalan vatandaşların serinlemek için uğrak yeri havuz oluyor.

Kimi vatandaşlar yaşadıkları site içerisindeki havuzlara girerken, kimisi de umuma açık havuzlarda serinleme imkanı buluyor. Havuzlar serinlemek için birebir olsa da bazı hastalıklara da yol açabiliyor.

Mersin Eczacı Odası, sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları bu konuda uyarıyor.

Özellikle kalabalık havuzlarda oluşabilecek enfeksiyonlar ve hastalıklar insan sağlığını önemli ölçüde olumsuz etkiliyor. Sindirim sistemi enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, havuz suyunun dezenfeksiyonu için kullanılan klorün deride irritasyonu, göz ve kulak enfeksiyonları gibi sorunlar bunların başında geliyor.

Havuz enfeksiyonlarından nasıl korunulmalı?

Mersin Eczacı Odası tarafından yapılan paylaşımda havuz enfeksiyonlarından korunmanın yolları şu şekilde açıklanıyor: “Havuzda kalma süresi ayarlanmalı, havuz kenarından ortak alanların kullanımından kaçınmalı, havuz suyu yutulmamalı, havuz öncesi ve sonrası duş alınmalı, kulak tıkacı kullanılmalı, su altı gözlüğü kullanılmalı, dar ve ıslak mayolardan kaçınılmalı…”