Gözlükule Kazısı Araştırma Merkezi’nde Vali Pehlivan’dan inceleme

Gözlükule Kazısı Araştırma Merkezi’nde Vali Pehlivan’dan inceleme cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Gözlükule Kazı Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özyar ile birlikte Tarsus ilçesindeki Tarsus Gözlükule Kazısı Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.


Ziyarette, Vali Pehlivan’a Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper eşlik etti.

Vali Pehlivan, merkezdeki arkeolojik eser depoları, kazı evi, laboratuvar, kütüphane, sergi ve konferans salonlarını gezerek, Tarsus Gözlükule Kazı Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özyar’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Resim

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Vali Pehlivan, Tarsus’un merkezindeki Gözlükule’de yapılan arkeolojik kazıların tarihinin M.Ö. 7 bin yılına kadar uzandığını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1995 yılında başlatılan kazı çalışmaları, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edilen Çırçır Fabrikası’nın bir kısmında devam etmekte olduğunu söyleyen Pehlivan, “Restorasyon çalışmalarının ardından, Çırçır Fabrikası yaşayan bir merkez haline getirilmiş ve 2019 yılında Avrupa Kültürel Miras Ödülü/Europa Nostra ödülünü kazanmıştır” dedi.  

Vali Pehlivan, çalışmalarda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerini iletti.

Resim