MİY ile yollarını ayırdı

MİY ile yollarını ayırdı cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Yeni Mersin İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık dün yaptığı açıklamayla kulüp ile yollarını ayırdığını duyurdu. Saltık, geçen yıl görevinden yine istifa etmişti fakat göreve talipli çıkmamasından kaynaklı göreve geri dönmüştü.


Şehrin takımı MİY, yeni sezona kısa süre kala bir ayrılık yaşadı. Başarılı geçirdiği 2 sezonun ardından başkan Metin Saltık, 2017-2018 sezonundan itibaren başkanlığını yaptığı MİY’den istifa ettiğini bir sosyal medya paylaşımıyla duyurdu.

Saltık o paylaşımda, “2017-2018 yılında çıkmış olduğum sevdam. İçel Spor olarak başlamış olduğum. Süper Amatör Liginden bugün itibariyle 2. Ligde bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. olarak, çok sevdiğim gurur duyduğum Mersin'imin onuru, gururu, altın markası ve ortak değerini küllerinden var ederek bugünlere taşımanın onuru ve gururu ile Kulüp Başkanlığı görevinden ayrılma kararı almaktayım. Öncelikle görevde bulunduğum 7 yıllık süre içerisinde maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, her zaman destek veren, Süper Amatör Lig. BAL Ligi. 3.Lig Şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan, başlangıçtan bugüne kadar birlikte çalıştığım başta ailem olmak üzere yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarıma, futbolcularıma, Kulüp emekçilerime, Mersin basınına. Mersin Valimiz, Sayın Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Vahap Seçer, Tüm İlçe Belediye Başkanlarıma, Büyük başarılara gelen yolculukta en büyük pay sahibi olan vefakar, cefakar İdman Yurdu sevdalısı Kırmızı Şeytanlarımıza Taraftarlarımıza, Kulübe emeği ve desteği olan herkese en kalbi duygularımla minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hiçbir şahsi menfaat ve çıkar sağlamaksızın, çocuğum gibi sevgiyle büyüttüğüm Kulübüme başkan olarak hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşadım” ifadelerine yer verdi.