TransAnatolia Mersin’de başlayacak Van’da son bulacak

TransAnatolia Mersin’de başlayacak Van’da son bulacak cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Türkiye’nin güneyinden başlayıp doğusuna kadar uzanarak eşsiz bir rota sunan TransAnatolia 2024 31 Ağustos tarihinde Mersin’de başlayacak.


31 Ağustos-7 Eylül 2024 tarihleri arasında 14. kez düzenlenecek olan yarışta, katılımcıları zorlu ve heyecan dolu bir rota bekliyor. 31 Ağustos’ta Mersin’den start alacak yarış, Niğde, Konya, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis il sınırlarından geçerek 7 Eylül’de Van’da son bulacak.

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan liman kenti ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumundaki Mersin’den start alacak TransAnatolia’da yarışcılar, Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle dolu bir yolculuğa çıkacak. Yarışçıları, bu yıl da Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kadim topraklarında çok keyifli anılar bekliyor.

T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Off Road Kulübü, Anadolu Spor Organizasyonları Kulübü ve TOSFED katkılarıyla gerçekleşecek TransAnatolia’nın ana sponsorları ise Castrol ve Talay Lojistik oldu.