Dekan Akyüz, ilk yardımcı oldu

Dekan Akyüz, ilk yardımcı oldu cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Toros Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEM) ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen İlk Yardım Eğitimi programını başarı ile tamamlayarak "İlk yardımcı" unvanını aldı.


Prof. Dr. Uğurcan Akyüz’e İlk yardımcı kimliği, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunay Köksal ve İYEM Müdürü Prof. Dr. Behire Sancar tarafından verildi.

İlk Yardım eğitiminin önemine değinen Akyüz, ilk yardımın, hayat kurtarma zincirinin ilk ve en önemli halkalarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Bu eğitim sayesinde, acil durumlarda doğru müdahalelerde bulunarak birçok hayatın kurtulmasına katkı sağlayabiliriz. Bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması ve herkesin bu bilgiye sahip olması büyük önem taşıyor” dedi.

Öte yandan İYEM Müdürü Prof. Dr. Behire Sancar, İYEM ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen bu programla ilk yardım bilincinin artırılması ve toplumda farkındalık yaratılması adına önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, Toros Üniversitesi olarak bu tür eğitimlere devam edileceği ve daha fazla kişiye ulaşılacağı belirtti.