Mide balonu operasyonunda yeni gelişme: delil karartma şüphelileri gözaltında

Mide balonu operasyonunda yeni gelişme: delil karartma şüphelileri gözaltında cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

KKTC’den Mersin’e mide balonu taktırmak için gelen ve ihmal olduğu gerekçesiyle yaşamanı yitiren Ali Can Gül davasında yeni gelişme yaşandı. Söz konusu olayda delil karartma şüphelileri olan 7 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre olay 05.06.2024’te merkez Mezitli ilçesinde yer alan Özel Ortadoğu Hastanesi’nde meydana geldi. Fazla kilolarından şikayetçi olan 22 yaşındaki Ali Can Gül, mide balonu taktırmak için geldiği Mersin’de yaşamını yitirdi. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Operasyonu yapan Dr. D. E. ve kurulca tespit edilecek diğer görevliler hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme “ suçundan soruşturma izni talebi için Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan soruşturma izni istendiği ve sonucunun beklendiği bildirildi. 

Öte yandan olay ile ilgili ölümden sonra cesede müdahale şüphesi doğuran tespitler kapsamında delil karartma iddialarına yönelik ; ⁠7 şüpheli gözaltına alındığı, gözaltına alınanlardan şüphelilerden Dr. D.E. nin sekreteri S.A.S’in tutuklanmış, diğer 6 şüpheli hakkında 6 adli kontrol kararı verildiği kaydedildi.