TEGV Mersin, yaz etkinliklerine devam ediyor

TEGV Mersin, yaz etkinliklerine devam ediyor cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

TEGV, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Biriminde yaz etkinlikleri rengarenk devam ediyor. İlkokul düzeyinde ki çocuklar tatil döneminde evde sıkılmak yerine; TEGV’e gelerek kendini tanıyor, yeteneklerini keşfediyor.


TEGV Mersin yaz etkinlikleri kapsamında çocuklara; bilim, sanat, müzik, spor ve beslenme konularını içeren kısa süreli etkinlikler, kulüp etkinlikleri, çevre gezileri düzenleniyor.

Çocuklar yazında eğleniyor

“Yaz etkinliklerimiz Temmuz Ayının sonuna kadar devam edecek, Ağustos Ayında kısa bir tatil molası verip Eylül Ayına tam enerjimizle döneceğiz” diyen Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, “Yaz etkinlikleri dönemimizde de çocukların ihtiyaçlarının merkeze alındığı, eğlenerek öğrendikleri, farklı konuları keşfetme olanağı bulduğu ve aktif öğrenme yaklaşımının benimsendiği yaz etkinliklerinde çocukların zamanlarını verimli bir şekilde geçirmesi ve bu dönemde yaşayacakları öğrenme kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yaz etkinlikleri; bilim, sanat, müzik, spor ve beslenme konularını içeren kısa süreli etkinlikler, kulüp etkinlikleri, çevre gezilerinden oluşuyor. Etkinliklerimiz, hafta içi devam etmekte. Cuma günleri çevre gezileri düzenliyoruz. İz Bırakanlar Müzesine, Ayşe Ecevit Anadolu Masal Evi’ne, gittik. Sırada Arbella Makarna Fabrikası var” diye konuştu.