Zanaat atölyeleri Yahya Günsür Lisesi’nde başladı

Zanaat atölyeleri Yahya Günsür Lisesi’nde başladı cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sürmeli

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa başlatılan "Zanaat Atölyeleri" 10 pilot ilden biri olan Mersin’de, pilot okul olarak seçilen Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk kurslarını açtı.


Bakanlığın mesleki eğitime yönelik "Beceri Geliştirme Programı" adıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdiği program hakkında konuşan Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç, proje hakkında konuştu.

Zanaat atölyelerinin meslek liselerinin kapılarını ortaokul öğrencilerine açtığını söyleyen Dinç, “Atölyeler MEB tarafından mesleki eğitim tanıtılması ve öğrencilerin kendini keşfetmesi için güzel bir olanak sağlıyor. Mersin’de şu anlık Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7. ve 8. ortaokul öğrencilerine atölye kursları veriliyor. Öğrenciler, hem mesleki eğitim hem de burada kendilerini tanıyor. Hem de yazı verimli geçiriyorlar. Herhangi bir ücret talep edilmiyor. Önümüzdeki yıllar da katılımın daha da artacağını tahmin ediyoruz. Atölyeler elimizi güçlendirdi. Ortaokul öğrencilerinin meslek liselerini daha iyi tanımaları sağlanıyor.