Mersin ev sahipliğindeki Halk Oyunları Akdeniz şampiyonası sona erdi

Mersin ev sahipliğindeki Halk Oyunları Akdeniz şampiyonası sona erdi cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası Mersin’de yapılırken Adana ekibi, Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası” Adana, Antalya, Burdur, Isparta ve Mersin illerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran Spor Salonunda 5 İlden yaklaşık 200 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen “Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası” açılış seremoni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmaları yapıldı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir açılış konuşmasında şunları söyledi; “Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde il müdürlüklerimize bağlı Gençlik merkezlerimiz, siz kıymetli gençlerimizin eğitimden, spora, teknolojiden, sanata, sosyal ve kültürel yönden gelişiminizi sağlamak amacıyla verilen çeşitli eğitimlerden birisi olan Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası için buradasınız.