Yıldız: “Alevi toplumuna karşı daha hassas olunmalı”

Yıldız: “Alevi toplumuna karşı daha hassas olunmalı” cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Temmuz Toplantısı’nın 1. Birleşiminde masalarda su bulunmasına tepki göstererek, “Ramazan ayında Meclis toplantılarında masalarda yiyecek, içecek bir şey olmuyor. Ancak şimdi Muharrem ayındayız ama masalarda su var. Alevi toplumuna karşı daha hassas olunmalı” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Temmuz Toplantısı’nın 1. Birleşimi gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Muharrem ayıyla ilgili herkesin daha duyarlı olmasını istedi.

Ramazan ayında gösterilen hassasiyetin Muharrem ayında gösterilmediğini vurgulayan Yıldız, “Alevi yurttaşlarımızın Muharrem ayını kutluyorum. 6 yıldır Meclis üyeliği yapıyorum. 6 yıldır 6 Ramazan 6 Muharrem ayı gördüm. Bizim Ramazan ayında gösterdiğimiz bir kısım hassasiyetlerimizi Muharrem ayında göstermediğimize yönelik bir algı oluştu bende” ifadelerini kullandı.