Mersin sağlıkta devrim yaşıyor!

Mersin sağlıkta devrim yaşıyor! cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Radyoloji Bölümüne yeni alınan 3T üst düzey manyetik rezonans görüntüleme sistemi yarın hizmete giriyor.


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılan yeni MR cihazının yarın saat 13.00'te gerçekleştirilecek olan törenle hizmete sunulması bekleniliyor.

İşte yeni MR cihazının bazı özellikleri: “MAGNETOM Vida 3T manyetik rezonans görüntüleme sisteminde gelişmiş teknolojiye sahip paralel görüntüleme teknikleri mevcuttur ve çekim süreleri görüntü kalitesinden feragat etmeksizin kısalırken, hastanın içerde kalma süresi de azalarak iş akışı ileri seviyeye taşınmaktadır. MAGNETOM Vida 3T manyetik rezonans görüntüleme sistemi, sayılan teknik üstünlük ve özellikleriyle beyin ve omurilik, kas-iskelet sistemi, karın boşluğu, kalp, meme gibi organ ve sistemlerde yüksek çözünürlüklü incelemeler yapılmasını sağlamaktadır. MAGNETOM Vida 3T manyetik rezonans görüntüleme sisteminde, fonksiyonel görüntülemeye imkan sağlayan üst düzey yazılımlar ve yapay zeka programları bulunmaktadır. Bu sayede özellikle beyin, karaciğer, prostat, kas-iskelet sistemi gibi anatomik bölgelerde, tanı-tedavi-hasta yönetimini önemli ölçüde etkileyen tanısal ipuçları elde ediyor.”