CHP’li Kış’tan A JET tepkisi

CHP’li Kış’tan A JET tepkisi cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, havacılık ve ulaştırma alanında yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı.


Mersin Milletvekili Gülcan Kış, medyada gündem olan ve Diyarbakır Havalimanı’nda yolcuların mağdur edildiği A JET uçuşu üzerinden yaşanan sorunlar hakkında konuştu.

Kış, “Ulaştırma ve havacılık alanında yaşanan güncel bir olaya değinmek istiyorum. Vatandaşlarımızın tepki gösterdiği mağdur edildiği bir konuyu dikkatlerinize sunmak istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında A JET uçuşları hakkında özellikle Bayram haftasında, Türkiye'nin dört bir yanında, bütün havalimanlarında giderek artan bir sorun haline geldiğini belirtti. Bilet fiyatlarına zam yapılması, haber verilmeden iptal edilen uçuşlar, organizasyon bozukluğu gibi bir dizi sebepten ötürü faturanın yine vatandaşa çıktığını ifade eden Kış, vatandaşların havaalanlarında mağdur edildiğini dile getirdi.

Vekil Kış, Bakan Uraloğlu’na yüklendi

CHP’li Kış, sorunların Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun ihale verdiği bir şirketin özel jetiyle yurt dışı gezisi yaptığı süreçte yaşandığını söyleyerek, “Konuyla ilgili bugüne kadar açıklama yapılmazken, bir bakıyorsunuz Ulaştırma Bakanı tweetler atıyor; ‘Türkiye hızlanıyor, ulaştırmada zirveden inmiyoruz, havalimanlarında rekordan rekora koşuyoruz’ gibi gerçekle alakası olmayan tweetlere imza atıyor” şeklinde konuştu.  

Kış, meclisteki konuşmasını şu ifadelerde sonlandırdı:

“Sayın Bakan, gerçeği görmek istiyorsanız, gözünüzü havalimanlarına çevirin vatandaşların orada maruz kaldıkları rezaleti görün ve bir açıklama yapın bu rezaleti çözmek için bir adım atacak mısınız?  Bunu da mağduriyet yaşayan tüm yolcular adına sormak isterim size”

Kış: “Olan yine vatandaşa oluyor”

Vekil Kış, sosyal medya hesabından meclisteki konuşmasını ekleyerek yaptığı paylaşımda da, “Zamanında kalkmayan uçaklar, sayısız rötar, özel jetleriyle uçtuğu için çözüm bulmak istemeyen AKP iktidarı! A Jet firması iktidar desteği ile umursamaz tavrına devam ederken, THY dün 2,5 milyar TL sermayeli yeni bir şirket kurdu! Olan yine vatandaşa oluyor” dedi.