Mersin Denizcilik Camiası, bir araya geldi

Mersin Denizcilik Camiası, bir araya geldi cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin denizcilik camiası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği’nin düzenlendiği etkinlikte bir araya geldi.


Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında, Mersin Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan MDTO  Yönetim Kurulu Bakan Yardımcısı Bedii Canatan, kabotaj hakkının elde edişinin ülkemizin denize yönelişinin simgesi olduğunu söyledi.  

Bu özeli günün denizcilik sektörünün ülkemiz ve kentimiz için taşıdığı stratejik önemi bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak için bir vesile olduğunan değinen Canatani; Mersin’in, denizcilik  ve ticaretin buluştuğu önemli bir liman kenti olarak Türkiye’nin deniz ticaretinde önemli bir rol üstelendiğini dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Canatan, MDTO’nun ve denizcilik camiasının  denizcilik sektörünün daha da gelişmesi, uluslarası gücümüzün daha da artırılması için tüm gayretiyle çalıştığını belirterek, sektöre emek verenlere teşekkürlerini  iletti.

Mersin Vapur Donatanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçar ise Kabotaj Kanunu’nun yalnızca deniz taşımacılığımızı geliştirmekle kalmadığını, aynı zamanda ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve denizciliğimizin evrensel standartlara ulaşmasında da büyük rol oynadığını denizlerde özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olduğunu ve bu nedenle  hak ettiği saygıyla kutlanmaya layık olduğunu söyledi.