Müftü Yığman, Yaz Kur’an Kursları Açılış Programına Katıldı

Müftü Yığman, Yaz Kur’an Kursları Açılış Programına Katıldı cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelindeki tüm cami ve Kur’an kurslarında başlatılan Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla Yenişehir İlçe Müftülüğünce Hz. Hızır Camiinde 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programı düzenlendi.


Programa İl Müftüsü Aydın Yığman, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, Yenişehir İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, müftülük personeli, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı. Hz. Hızır Camiinde gerçekleştirilen programda İlçe Müftüsü Aruk’un yaptığı açış konuşmasının ardından İl Müftüsü Yığman, Yaz Kurslarının başlaması münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Programda konuşan Yığman “2024 yılı Yaz Kur’an Kursları yurt genelindeki cami ve Kur’an kurslarımızda büyük coşkuyla başladı. İlimizde de geleceğimizin teminatı olan yavrularımız Yaz Kur’an Kurslarımıza büyük heyecan ve coşkuyla başladılar. Çocuklarımızla cami ve Kur’an kurslarımız adeta çiçek açtı. Çocuklarımız burada Kur’an-ı Kerim'i, dini bilgileri, ibadeti ve ahlaki kuralları öğrenecek hem de çeşitli etkinliklerle güzel vakitler geçirecekler. Biz, Allah'ı ve peygamberi tanıyan, annesine babasına saygılı, hürmetkâr ve dinin vecibelerini elinden geldiği kadar yapmaya çalışan bir nesil yetişsin istiyoruz. Yaz Kur’an Kursları bizim için kıymetlidir. Hocalarımız burada çocuklarımızı Allah ve Resul'ün istediği istikamette, insani değerlere bağlı bir şekilde yetiştirmeye gayret ediyorlar. Allah hepinizi muvaffak eylesin. Allah bizlere evlatlarımızın hayrını göstersin. Bu programı tertip eden başta ilçe müftümüze, hocalarımıza ve velilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.