Vali Pehlivan, Çukurova Havalimanı’nda incelemelerde bulundu

Vali Pehlivan, Çukurova Havalimanı’nda incelemelerde bulundu cukurovagazetesi.com
Bedirhan SÜRMELİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yapımı tamamlanan ve açılışa hazır olduğu belirtilen Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.


ResimVali Pehlivan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve beraberindeki yetkililer ile birlikte Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı gezdi.

Daha önce birkaç kez ihalesi yapılıp iptal edilen, açılışı için tarih verilen havalimanının bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı söylenmişti. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yaptığı açıklamada havalimanının açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gün beklendiğini belirtti.

Vali Pehlivan, yapımı tamamlanan ve açılış için gün saymakta olan havalimanı’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve beraberindeki yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulunarak; açılışa yönelik hazırlıklar, bu kapsamda yürütülmekte olan çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı yaptı.

Mersin'imizin yıldızı parlayacak

Vali Pehlivan konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnşallah yakında Cumhurbaşkanımızdan gün bekliyoruz. Havaalanımız açılış için gün sayıyor. Dolayısıyla havaalanımızın da açılmasıyla ilimizde sanayisinden tarımına birçok sektörde hareketlilik olacağı gibi, turizm sektöründe de hareketlilik çok daha fazla artacak. Bunun işaretlerini şimdiden görüyoruz. Acenteler, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da bizlerle turizm sektörü paydaşlarımızla iletişim halindeler. Hep birlikte göreceğiz. Güzel Türkiye'mizin güzel ili Mersin'imiz her geçen gün her alanda kalkınıp gelişmeye, basamakları birer birer yukarılara çıkmaya devam edecek. Mersin'imizin yıldızı parlayacak. Tıpkı Türkiye'mizin her geçen gün yıldızının parladığı ve geleceğe her geçen gün emin adımlarla, güçlü adımlarla ilerlediği gibi."

Resim