Mersinliler Van kahvaltısına yoğun ilgi gösteriyor

Mersinliler Van kahvaltısına yoğun ilgi gösteriyor cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

Akdeniz ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Yörem Van Kahvaltı Salonu’na Mersinliler yoğun ilgi gösteriyor. İşletmenin sahibi Ahmet Ali Nisbet, şehir dışından da birçok müşteriyi ağırladıklarını belirterek vatandaşın salonların memnun ayrıldıklarını kaydetti.


Haftanın 7 günü sabah 07.00’den akşam 17.00'ye açık işletme, ürünlerin tamamen doğal olmasının yanı sıra zengin çeşitli menüsüyle de dikkat çekiyor.

İşletme sahibi Ahmet Ali Nisbet, birçok ürünün memleketten getirildiğini söyleyerek, “Van kahvaltısı doğal ve lezzetli. Sofraya fabrikasyon bir ürün koymuyoruz. Özellikle sık tercih edilen otlu peynirimiz. Onu da kadınlarımız kendi elleriyle yapıyor. Oradan buraya getiriyorum. Toptan hiçbir şey almıyoruz. Hepsi bizim ürünümüz” açıklamasını yaptı. Nisbet ayrıca Peynir çeşitlerimiz var. Zeytin, kaşar hariç gerisi hepsi Van'dan geliyor. Kahvaltımız içerisinde; yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı-sucuklu yumurta, zeytin, murtuğa ve kavutu sayabiliriz. Serpme kahvaltı kişi başı 200 TL” diye ekledi.