Bayram tatili sonunda Mersin’de çöp sorunu ortaya çıktı

Bayram tatili sonunda Mersin’de çöp sorunu ortaya çıktı cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Kurban Bayramı tatilinde Mersin’e akın eden tatilciler, şehrin ormanlık alanları ve plajlarını doldurdu. Ancak, tatilcilerin arkasında bıraktıkları çöp yığınları, duyarlı vatandaşların tepkisine yol açtı.


Tatil süresince Mersin'in serinlemek için plajlarını ve dinlenmek için ormanlık alanlarını tercih edenler, çevreyi kirletmekten geri durmadı.

Kentin mesire alanlarında piknik yapan tatilciler, geride pet şişe, cam şişe, poşet ve yiyecek artıkları gibi atıklar bıraktı. Toroslar'daki köy ve yaylalarda, yol üzerindeki ormanlık alanlarda atıkların çöp konteynerlerine değil, elektrik direkleri ve ağaç kenarlarına bırakıldığı görüldü. Sahil kesiminde ise denize girenler ve kamp yapmaya gelenler, araç yoğunluğu yaşanan plajda büyük miktarda çöp bıraktı. Plastik toplayıcılar, sahildeki çöplerin bir kısmını toplasa da, çevredeki çöp yığınları dikkat çekti.

Orman yangınlarına karşı yapılan uyarılara rağmen, çevreye rastgele atılan çöpler, duyarlı vatandaşlar tarafından eleştirildi. Çevre kirliliğine karşı daha fazla duyarlılık ve sorumluluk çağrısı yapıldı.