Sever, Tarımsal Ürünler Konulu Çalıştaya Katıldı

Sever, Tarımsal Ürünler Konulu Çalıştaya Katıldı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

AK Parti MKYK Üyesi, Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, badem, Gezende Eriği, kuş üzümü, zeytin ve zeytin yağı sektörleri özelinde yapılan çalıştaya katılarak, Gülnar’lı üreticinin sorunlarını ele aldı.


Şehit Ertuğrul Ulupınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya, Sever'in yanı sıra, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, TKDK İl Koordinatörü Beytullah Uygur, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Nazım Eken, AK Parti Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, Tarımsal Sulama ve Kalkınma Kooperatif Başkanları ile ilgili paydaşların katıldı. Çalıştayda Gülnar’da yetiştirilen tarım ürünlerinden coğrafi işaret tescilli ‘kuş üzümü’nün pazarlanması aşamasında yaşanan sorunlar değerlendirildi; söz konusu sorunların Sever’in girişimleriyle çözüme kavuşturulduğu ifade edildi.

“Gezende Eriği” ve Elma için soğuk hava deposu”

Çalıştayda ayrıca ilçenin coğrafi işaret tescilli bir diğer ürünü olan Gezende Eriği’nin pazarlanması aşamasındaki arz-talep dengesinin sağlanması amacıyla bölgeye yapılması planlanan soğuk hava deposu konusunda da çalışmalara hemen başlanılması için gerekli her türlü girişimin yapılacağı ifade edildi. Bununla birlikte Gülnar’da yetiştirilen önemli gelir kaynaklarından olan elmanın da depolanması için ilçeye kazandırılacak soğuk hava deposu için çalışma yapılması gerektiği de aktarıldı.

Badem pazarlamasındaki sorunlar da çözüme kavuşuyor

Gülnar’daki meyve suyu sıkma fabrikasının da hem ürüne katma değer hem de istihdam konusundaki önemine vurgu yapılırken, 27 bin dekar arazide üretim kapasitesine sahip badem konusunda pazarlama sorununa çözüm önerileri değerlendirmesinde katma değerli ürüne dönüşümün önemine vurgu yapılarak nasıl bir yol izleneceği ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulunuldu; ilçede kurulacak olan Badem İşleme ve Paketleme Tesisi’nin ürünün pazarlamada yaşadığı sıkıntılara çözüm olabileceği değerlendirildi. 

Zeytin Yağı Fabrikası ihtiyacı vurgulandı

Çalıştayda, son dönemde 22 bin dekar üretim alanı ve rekolte olarak dikkatleri üzerine çeken zeytin konusunda da Zeytin Yağı Fabrikası kurulumunun önemine temas edildi. AK Parti Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Şahin, “İlçemizde yetiştirilen tarımsal ürünlerin değerinde satılması için girişimlerde bulunan çifti dostu çoban yoldaşı Torosların Koca Yörüğü Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz” dedi.