“Kazaların tek sorumlusu AK Parti hükûmeti olacaktır”

“Kazaların tek sorumlusu AK Parti hükûmeti olacaktır” cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, özellikle yaz aylarında Mersinlilerin ’çile yolu’ dediği Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’nu meclis gündemine taşıdı.


TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Kış, yıllardır bitirilemeyen Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'nda her gün yaşanan trafik kazalarından sorumlu olarak AK Parti hükûmetini gördüğünü belirtti. 

CHP’li Kış, “Otoyolun halkı mağdur ettiğini belirterek, “Özellikle yaz aylarında Mersinlilerin ve Mersin’e gelen tatilcilerin saatlerce yollarda mahsur kalmasına neden olan bu bitmeyen yol projesi sebebiyle çok ciddi kazalar yaşanırken, trafiğin felç olması dolayısıyla da hem tatilciler, hem işletmeciler, hem de yöre halkı mağdur olmaktadır” şeklinde konuştu.

Geçen yıl okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi’ni hemen gündeme getirdiğini belirten Kış, o günden bugüne değişen hiçbir şey olmadığını, kazaların, trafik çilesinin giderek arttığını söyledi.

CHP’li Kış, Mersin’in, İllerin vergi sıralamasında ilk beşte yer alırken, kamu yatırımları noktasında arka sıralarda yer aldığını vurguladı.

"Çile yolu"

Kış, Mersinlilerin bedel ödediğine vurgu yaparak ,“Mersin'de yılan hikâyesine dönen, yıllardır bitirilmeyen Çeşmeli-Taşucu Otoyolu sebebiyle Mersinliler bedel ödemeye devam ettiriliyor. AKP'li vekillerin "Mersin'in olmazsa olmazı" dediği, bitmeyen bu proje "çile yolu" olarak hafızalarda yer edinmiştir. Bir bayramın daha arifesindeyiz ve de yaz tatili başlıyor, görüyoruz ki zaten çile yolu olan bu bölgede Karayolları, haziran ayında trafiği felç edecek bir çalışma daha başlatıyor. Herkes bilmelidir ki Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'nin bitirilmediği her gün orada yaşanan trafiğin, kazaların tek sorumlusu AK Parti hükûmeti olacaktır” dedi.

Öncelikli görevinin Mersin’e hizmet etmek olduğunu söyleyen Kış, kentin her türlü sorununun çözümüne katkı sunacağını dile getirdi. Hiç kimsenin Mersinlileri cezalandırmasına, yok saymasına izin vermeyeceklerini söyleyen Kış, yapılan her işin doğru şekilde hızla sonuçlandırılması için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.