Mersin’de ilk… Artık eşyalara da depo hizmeti veriliyor

Mersin’de ilk… Artık eşyalara da depo hizmeti veriliyor cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Evden Eve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mahmut Yiğit, artan kiralardan dolayı taşınmak zorunda kalan ve kısa sürede ev bulamayan insanlar için Mersin’de bir ilke imza attıklarını kaydetti. Yiğit, taşınma esnasında eşyalarını koyacak yer bulamayanlar için depolama hizmeti verdiklerini ve şuanda büyük talep gördüklerini kaydetti.


Mersin’de ev taşıyacak vatandaşlara müjdeli haber, Mersin Evden Eve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mahmut Yiğit’ten geldi.

Yiğit hizmetlerinin arasında eşya depolama hizmetini de eklediklerini belirterek, artık vatandaşlarımız taşınma esnasında eşyalarını nereye bırakacaklarını düşünmek zorunda kalmayacak. Mersin’in birçok noktasında bulunan depolar ile vatandaşlara hizmet verdiklerini aktaran Yiğit, vatandaşlarımız eşyalarını teslim alıp, güvenli bir şekilde muhafaza edip, istedikleri zaman teslim ettiklerini söyledi.

“Eşyalarını güvenle teslim edebilirler”

Söz konusu hizmetleri ile ilgili bilgi veren Yiğit, Mersin’in stratejik bir lojistik merkezi olma özelliği taşıdığını belirterek, “Mersin, Türkiye'nin önemli ekonomik merkezlerinden biridir. Mersin Limanı, Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır. Dolayısıyla Mersin’e olan göç de fazla oluyor. Bu da nüfus yoğunluğunu beraberinde getiriyor. Bu yoğunluk barınma sorunlarına yol açıyor. Çeşitli sebeplerden dolayı taşınmak zorunda kalan aileler, eşyalarını koyacak yer bulamıyor. Bizler de gördüğümüz ihtiyaçtan dolayı, nakliyat işinin dışında ev eşyası depolama işine de başladık. Kimi yurtdışına gidiyor, kimi ev sahibiyle anlaşamıyor. Onlar eşyalarını getirip bize teslim ediyor” dedi.

“70 ailenin eşyası depoda”

Bir yıldır söz konusu hizmeti sürdürdüklerini ve tüp, gıda ve bitki benzeri ürünleri almadıklarını belirten Yiğit, “Mobilya, beyaz eşya, mutfak, tabak, çanak, giyim hepsini alıyoruz. Süre sınırı yok istediği kadar kalabilir bizde. 3 depomuz daha var. Burası dolarsa diğer yerleri kullanıyoruz. Havalandırma sistemi var. İlaçlamalar yapılıyor. Her müşteri için ayrı etiket yapıştırılıyor. Mersin’de sadece biz, Türkiye genelinde Ankara ve İstanbul yapıyor. Talepte oldukça yüksek. Şu anda depoda 70 ailenin eşyası var.  Biz Havalandırma, ilaçlandırma, kamera sistemleri, güvenlik gibi bütün tedbirlerimizi aldık. En küçük odanın aylık fiyatı 3 bin TL, en büyük odanın fiyatı 6 bin TL. Bazen bir öğrencinin 1+1 evinin eşyaları bazen de bir villanın eşyaları geliyor. Fiyat farkı eşyanın çokluğundan, odanın büyüklüğüne göre tabi ki değişiyor. Metreküp e göre değişiyor” ifadelerini kullandı.

Resim